Dit zijn foto's uit het dagboek van Heath Ledger tijdens de opnames van 'The Dark Knight'

Dit zijn foto's uit het dagboek van Heath Ledger tijdens de opnames van 'The Dark Knight'

Heath Ledger's legendarische rol als Joker bleek zijn laatste door een tragische overdosis.

Heath Ledger was bij leven een geniale acteur. Films als A Knight's Tale, Casanova en Brokeback Mountain kregen goede reviews.

Maar zijn meest besproken rol is wel die van Joker in Christopher Nolan's The Dark Knight uit 2008. Zijn personificatie wordt door fans van Batman beschouwd als de beste. Heath mocht al die complimenten niet meemaken, want hij overleed aan een overdosis voordat de film in première ging.

Bijzonder dagboek
In een documentaire over het leven van Heath Ledger toont zijn vader het dagboek dat de acteur bijhield voor het in karakter komen van het personage Joker. Het boekje staat vol aantekeningen, foto's van een clown, een hyena en psychopaten. Ook tekent hij ergens een bom en de woorden 'bye bye'.

Zoals in de onderstaande YouTube-video van Broadview Pictures te zien is, vertelde zijn vader dat Heath zijn karakter volledig vorm gaf door het neer te pennen. Hij dook volledig in zijn personage. Dat was typerend voor Heath, die opleefde bij moeilijke rollen.

Stapje verder
Maar dit keer bracht Heath het een stapje verder. Heath is een method actor en had al problemen met zijn mentale welzijn en drugsgebruik. Hij was moe, maar alweer bezig met een nieuwe filmrol en nam - waarschijnlijk per ongeluk - een dodelijke cocktail in, aldus het autopsierapport. Hij werd 28 jaar.


Ook interessant
'Christopher Nolan maakt 'The Dark Knight 4' maar met één persoon' (en laat die nou nét interesse hebben)
The Dark Knight (2008) is en blijft een van de meest invloedrijke stripfilms van deze eeuw en niet alleen door de legendarische vertolking van Heath Ledger. Zeker ook dankzij... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair