Marvel en LEGO komen met peperdure, maar gave set die iedereen wel wil hebben

Marvel en LEGO komen met peperdure, maar gave set die iedereen wel wil hebben

Deze The Avengers Helicarrier-set kost maar liefst 16 cent per LEGO-steentje.

Sommige sets van LEGO zijn gewoon hartstikke duur, vooral als er een bekend merk aan verbonden is als Marvel of Star Wars. Een nieuwe set in de Infinity Saga-reeks is een kleinere versie van de Helicarrier van de Avengers. Deze kost niet de hoofdprijs, maar is per steentje wel erg prijzig.

De set 76295 De Avengers Helicarrier komt op 1 augustus uit en bevat slechts 509 steentjes voor een prijs van bijna 80 euro. Uiteindelijk is de gebouwde set is 18 cm hoog, 33 cm lang en 22 cm breed. Per steentje kost de set 15,72 eurocent. En dat is best prijzig.

Goedkoper
Ter vergelijking: de set 76042 De SHIELD Helicarrier kwam in 2015 in het schap voor bijna 350 euro en daarvoor kreeg je 2996 steentjes. Gemiddeld is dat 11,68 eurocent per steentje. Maar het kan nog goedkoper.

De LEGO Architecture-set 21061 Notre-Dame van Parijs met 4383 steentjes kost 230 euro en per steentje is dat 5,25 cent per steentje. Uiteraard zijn de prijzen de adviesprijzen van LEGO zelf.

Helicarrier
Toch zal de nieuwe Helicarrier van LEGO wel zijn weg vinden naar de fans van Marvel. De set doet al snel denken aan 40334 Marvel Avengers-toren die overigens bestaat uit 211 stenen en slechts 20 euro kostte.


De Helicarrier was in verschillende films in het Marvel Cinematic Universe te zien, waaronder The Avengers, Captain America: The Winter Soldier en Avengers: Age of Ultron. Deze films vind je op Disney+.

Ook interessant
Iedere filmfan wilde deze LEGO-set hebben, maar LEGO keurde hem af
Van vele films zijn er al LEGO-sets verschenen. Denk alleen maar aan de recent onthulde gave set voor Jaws. Toch staat LEGO niet te trappelen om alle films zomaar... [Lees verder]

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair