Hoe gaat het tegenwoordig eigenlijk met de legendarische Chuck Norris?

Hoe gaat het tegenwoordig eigenlijk met de legendarische Chuck Norris?

Chuck Norris blijft vooral bekend door zijn iconische rol in de serie 'Walker, Texas Ranger'.

Chuck Norris acteert al heel lang en heeft een aantal iconische rollen gespeeld. Denk maar aan de serie Walker, Texas Ranger en de Missing in Action-films en de Delta Force-films. Maar acteert hij nu nog en hoe gaat het tegenwoordig met hem?

Voordat hij acteur werd, zat Norris bij de Amerikaanse luchtmacht. In 1958 werd hij gestationeerd in Zuid-Korea als politieagent bij de luchthaven van Osan. Hier kreeg hij de bijnaam Chuck, die hij later als acteursnaam zou gaan gebruiken. Hier begon hij ook te trainen in de vechtsport Judo.

Debuut
In 1968 maakte Norris kennis met Bruce Lee bij de karate-kampioenschappen in het Madison Square Garden in New York, waar Norris destijds aan deelnam. Hun ontmoeting resulteerde in een jarenlange vriendschap. Ze trainden daarna regelmatig samen, waarbij ze vechttechnieken met elkaar uitwisselden en veel met elkaar sparden.

Lee vroeg Norris om mee te spelen in de film The Wrecking Crew, waar Lee als karateadviseur bij betrokken was. Dit was het acteerdebuut van Norris en het begin van een lange carrière. Een aantal jaren later vroeg Lee aan Norris om mee te spelen in de film The Way of the Dragon als zijn tegenspeler. In deze film leverde hij een gevecht met Lee in het Colosseum, wat later een beroemde filmscène werd. Pas na zijn optreden bij deze film kreeg Norris ruimere bekendheid bij het grote publiek.

Lone Wolf McQuade
Norris kreeg daarna meerdere rollen aangeboden. Acteur Steve McQueen raadde Norris toen aan acteerlessen te volgen om zich op een acteercarrière te kunnen voorbereiden. In de jaren zeventig en tachtig speelde Norris in meerdere films met onder andere Lone Wolf McQuade uit 1983.


Hij speelde in deze film een roekeloze maar moedige Texas Ranger die een wapenhandelaar verslaat. De film was wereldwijd een hit en werd positief ontvangen door filmcritici, waarbij hij vaak werd vergeleken met de stijlvolle Spaghettiwesterns van Sergio Leone. De film werd de inspiratie voor Norris' latere succesvolle serie Walker, Texas Ranger.

Missing in Action en Delta Force
Daarna kwamen de Missing in Action-filmserie, die bestaat uit drie films, en de Delta Force-filmserie. Norris heeft de Missing in Action-films opgedragen aan zijn broer Wieland, die als soldaat omkwam in de Vietnamoorlog. In die films speelde Norris de rol van kolonel James Braddock.


De Delta Force-filmserie bestaat uit drie films, waarvan twee met Norris in de hoofdrol. In deze films speelde Norris de rol van majoor Scott McCoy. Zijn broer Aaron Norris was bij vele van deze films betrokken als stuntcoördinator en vechtkunstchoreograaf. Later begon zijn broer zijn films ook te produceren en te regisseren.

Walker, Texas Ranger
Naast zijn rollen in de Missing in Action- en Delta Force-films, blijft zijn meest iconische rol in de serie Walker, Texas Ranger. De serie duurde acht jaar en liep van 1993 tot 2001. In de serie speelde Norris de rol van sergeant Cordell Walker, een lid van de Texas Rangers. Het gaat over zijn avonturen in de strijd tegen criminelen samen met zijn partner James Trivette.


Walker, Texas Ranger was een groot succes en hierdoor werd Norris alom bekend als 'de Texas Ranger'. Vanwege de populariteit van deze serie werden in 2010 hij en zijn broer, Aaron Norris, benoemd tot ere-Texas Rangers door gouverneur Rick Perry in Dallas.

Minder films
Ook in de jaren negentig en 2000 speelde Norris in films zoals Sidekicks, Hellbound, Top Dog, Forest Warrior en The Cutter. Daarna speelde hij steeds minder films en series, maar hij bleef acteren. Zo was Norris nog te zien in The Expendables 2 (2012) en in een aflevering van Hawaii Five-0 in 2020.




Dit jaar verscheen de actiefilm Agent Recon, waarin Norris speelt. Er staat ook een film gepland waarin Norris een fictieve versie van zichzelf speelt naast Vanilla Ice en Sophie Monk. Zombie Plane is een actiekomediefilm en is nu in ontwikkeling. Naast acteren, heeft Norris ook tal van boeken geschreven.

Ook interessant
Hoe gaat het tegenwoordig met actieheld Tom Berenger uit films als 'Sniper' en 'Platoon'?
Menig actiefilm-liefhebber is wel bekend met acteur Tom Berenger. De Amerikaanse acteur is onder andere bekend door films als Sniper en Platoon. Toch is het al enige jaren stil rondom de acteur, hoe gaat het nu... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair