Echte krokodillen in levensgevaarlijke 'James Bond'-stunt: "mijn hele been"

Echte krokodillen in levensgevaarlijke 'James Bond'-stunt: "mijn hele been"

In 1973 rende James Bond over drie echte krokodillen, althans... de stuntman!

In 1973 verscheen de James Bond-film Live And Let Die met Roger Moore als 's werelds bekende geheim agent 007. De achtste Bond-film zit uiteraard vol stunts, maar één scène valt direct op.

In de film van regisseur Guy Hamilton zien we Bond over drie krokodillen rennen. Deze scène ziet er niet alleen levensecht uit, maar is dat ook. Een stuntman rende tijdens de opnames namelijk daadwerkelijk over drie krokodillen. En dat was uiteraard niet zonder risico's.

Krokodillenboerderij
De scène speelt zich af op de krokodillenboerderij van de slechterik Dr. Kananga / Mr. Big van acteur Yaphet Kotto. Bond belandt in een benarde situatie, maar weet te ontsnappen door krokodillen te gebruiken als stapstenen.

De scène is opgenomen op Ross Kananga's Swamp Safari op Jamaica. De stunt werd uitgevoerd door Kananga zelf. "Een van hen draaide zich om, draaide zijn hoofd om en beet zelfs in de hak van zijn schoen," wist Roger Moore zich te herinneren. "Als ik het was geweest, was het mijn hele been geweest."

Vijf keer
De scène werd vijf keer opgenomen en in de beelden is duidelijk te zien dat het minimaal een keer kantje boord was. Bekijk de opnames hieronder.


Live And Let Die, de eerste Bondfilm met Moore in de hoofdrol, werd gemaakt voor een budget van slechts $7 miljoen en bracht wereldwijd zo'n $126 miljoen op. Wil je de film in zijn geheel zien, dan vind je deze voor een geringe bijbetaling van 3,99 euro op Prime Video.

Complete scène
Hieronder zie je de complete scène via het YouTube-account van James Bond 007.



NieuwsFilm

meest populair