Matthew McConaughey weigerde rol in geliefde Marvel-film: koos voor geflopte Stephen King-film

Matthew McConaughey weigerde rol in geliefde Marvel-film: koos voor geflopte Stephen King-film

McConaughey kijkt waarschijnlijk niet positief terug op het besluit om deze rol te weigeren.

Als het gaat over het Marvel Cinematic Universe is vrijwel niemand het oneens dat de casting altijd zo'n beetje perfect is. We zouden ons bijvoorbeeld niemand anders dan Robert Downey Jr. in de rol van Tony Stark voor kunnen stellen. Toch had het soms compleet anders uit kunnen pakken.

In dit geval gaat het om niemand minder dan Matthew McConaughey die een grote schurkenrol in het MCU aan zich voorbij liet gaan omdat hij liever in de Stephen King-verfilming The Dark Tower wilde spelen.

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Het betreft hier de geliefde Marvel-film Guardians of the Galaxy Vol. 2. Dit vervolg introduceerde de vader van hoofdpersonage Peter Quill, namelijk Ego. Deze rol werd uitmuntend vertolkt door de legendarische Kurt Russell, maar de rol had net zo makkelijk van McConaughey kunnen zijn.

De acteur verklaarde als volgt waarom hij deze rol afwees: "Ik hou van Guardians of the Galaxy, maar wat ik zag was: 'Het is succesvol, en nu hebben we ruimte om een ??kleurrijke rol te maken voor een andere grote acteur.' Ik zou me voelen als een amendement."

Liever Stephen King
McConaughey verkoos dus The Dark Tower over de tweede Guardians-film, maar wat zag hij dan in dat project? Hij vertelde destijds het volgende: "Het Dark Tower-script was goed geschreven, ik hou van de regisseur en zijn kijk erop, en ik kan de schepper, de auteur van de Man in Black - oftewel de Duivel - zijn in mijn versie van deze Stephen King-roman."


McConaughey zal tegenwoordig wel spijt hebben van deze keuze. Guardians of the Galaxy Vol. 2 was een enorm succes en Ego werd een van de meest memorabele schurken in het MCU, terwijl The Dark Tower slecht werd ontvangen door fans en critici en financieel enorm flopte.

Tweede kans
Na zijn succesvolle verfilmingen van de Stephen King-boeken Doctor Sleep en Gerald's Game, is het nu aan Mike Flanagan om nieuw leven te blazen in The Dark Tower. Hij verkreeg namelijk de rechten van Stephen King en is van plan om er vijf tv-seizoenen en twee films van te maken.


Het zal nog wel even duren voordat we deze nieuwe versie van The Dark Tower te zien krijgen. Flanagan heeft het nog druk met de Stephen King-verfilming The Life of Chuck en een nieuwe Exorcist-film.

NieuwsFilm

meest populair