Uiterst gewelddadige actiefilm nu een dikke hit op Netflix

Uiterst gewelddadige actiefilm nu een dikke hit op Netflix

De actiefilm Silent Night staat nu hoog in de top 10 van Netflix.

Regisseur John Woo kwam al met een aantal vermakelijke Engelstalige Hollywoodfilms. Face Off is daarvan voor velen de bekendste. Eind vorig jaar keerde hij na 20 jaar terug in Hollywood met de "stille" actiefilm Silent Night. De film staat nu op #2 in de Netflix Top 10.

Silent Night werd in tegenstelling tot Face Off geen kaskraker. Wereldwijd werd er slechts $11,1 miljoen opgehaald. Netflix omschrijft de film met woorden als "wraak" en "spannend" en je ziet rollen van onder andere Joel Kinnaman, Scott Mescudi, Harold Torres en Catalina Sandino Moreno.

Wisselend ontvangen
Met 59 procent op Rotten Tomatoes staat de film er niet heel slecht voor, maar de film kan niet tippen aan vergelijkbare wraakfilms als John Wick, Nobody en Atomic Blonde. Ook de IMDb-score is met een 5,3 na twintigduizend stemmen niet sterk.

"De film besteedt veel tijd aan Brians voorbereiding op zijn wraaktour. Dit gedeelte voelt een beetje aan als uitgerekte korte film. De actie in de tweede helft is vermakelijk, maar bij lange na niet bevredigend genoeg om de lengte van de eerste helft te rechtvaardigen. Silent Night is geschikt voor een avondje uit, maar mist een bevredigende punch," vindt FilmTotaal-recensent Aram Isaac in zijn recensie.

Nu op Netflix
Als je Silent Night graag wil zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis volgens Netflix: Gewond en zonder stem, begint een vader wiens zoon op kerstavond is gedood door een verdwaalde kogel een dodelijke wraakactie tegen degenen die verantwoordelijk zijn.

NieuwsFilm

meest populair