Gerucht: Marvel Studios wil regisseurs 'Avengers: Endgame' niet voor 'Avengers 5'

Gerucht: Marvel Studios wil regisseurs 'Avengers: Endgame' niet voor 'Avengers 5'

Het lijkt erop dat de studio zich zorgen maakt om te hoge kosten, en dat is iets waar de Russo-broers toch last mee hebben.

Vraag eender welke fan wie de beste Marvel-regisseur is en de kans is groot dat je de namen van Joe en Anthony Russo te horen krijgt. De broers zijn namelijk verantwoordelijk voor de grootste successen van het Marvel Cinematic Universe.

Zo schreven ze geschiedenis met Avengers: Endgame als de tweede best verdienende film aller tijden, en maakten ze nog eens Avengers: Infinity War en de twee laatste Captain America-films.

Niet Avengers 5
Je zou dan ook verwachten dat Marvel meteen "ja" zou zeggen als de Russo's aanboden om Avengers 5 te regisseren. Maar volgens een gerucht is dat precies wat de broers gedaan hebben, en Marvel heeft hen afgewezen.

Dat komt van filmjournalist Jeff Sneider. Volgens hem wil Marvel niet met de Russo's meer samenwerken. Ook de geruchten dat Shawn Levy (Deadpool & Wolverine) de film zou overnemen, trekt hij in twijfel.

Te hoge budgetten
Het probleem zou zijn dat Marvel probeert zijn budgetten onder controle te krijgen. In 2022 zei destijds terugkerend Disney-CEO Bob Iger al dat de torenhoge kosten "niet [meer] draaglijk" waren.


In dat jaar steeg het budget van Doctor Strange in the Multiverse of Madness naar verluidt tot boven de $400 miljoen. En het probleem lijkt nog niet verholpen, want ook de nieuwe Captain America kost minstens $350 miljoen.

Russo-broers
De Russo-broers staan er niet om bekend zuinig te zijn. Hun actiefilm The Gray Man kostte ongeveer $200 miljoen, en het budget van hun nieuwe project The Electric State zit volgens Sneider inmiddels boven de $370 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair