'Interstellar'-theorie: is dit hoe het verhaal van de blockbuster echt in elkaar steekt?

'Interstellar'-theorie: is dit hoe het verhaal van de blockbuster echt in elkaar steekt?

Dit interessante idee van deze bekende streamer verandert de film volledig.

Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar zijn films zijn lang niet altijd even makkelijk te begrijpen. Talloze fans kijken zijn films maar wat graag opnieuw, in de hoop iets nieuws te ontdekken. Een filmfanaat komt nu wel met een hele interessante Interstellar-theorie.

Centraal in het verhaal staat de ruimtevaarder Cooper (gespeeld door Matthew McConaughey). Hij laat zijn twee kinderen achter, wanneer hij besluit mee te doen aan een ruimtemissie om op zoek te gaan naar een alternatieve planeet voor de aftakelende aarde.

Dood
Een bekende TikTok-streamer, onder de naam Stark Verse, zegt nu dat het erop lijkt dat Cooper al helemaal aan het begin van de film lijkt te sterven. Dit idee komt voort uit twee scènes, die identiek zijn.

In het begin lijkt Cooper te crashen in zijn droom. Later in de blockbuster is er een vergelijkbare scène, wanneer het team de atmosfeer van Millers planeet binnenkomt. De TikToker zegt dat deze overeenkomst geen toeval kan zijn en dat Nolan, die bekend staat om zijn gedetailleerde en doordachte regie, dit moment niet zou hergebruiken zonder reden.

Mogelijkheid?
Volgens Stark Verse zien wij hoe Cooper naar het hiernamaals reist. In de blockbuster wordt vaak verwezen naar 'de grote slaap', iets dat vaak als metafoor voor de dood wordt gebruikt, wat deze theorie lijkt te ondersteunen.

@stark_verse I noticed Interstellars „mistake" and I can't unsee it... Was this intentional or not?? #interstellar #christophernolan #movies #filmtok #fyp #foryou ? original sound - StarkVerse

Later in de film wordt Cooper door een zwart gat gezogen, wat zou kunnen staan voor zijn reis naar het hiernamaals. Een andere aanwijzing is de Lazarus-missie, genoemd naar de Bijbelse figuur Lazarus die door Jezus uit de dood werd opgewekt. Dit zou kunnen duiden op Coopers eigen wedergeboorte of reis na de dood.

Meer
Daar blijft het niet bij. Aan het einde van de film, wanneer Cooper zijn dochter Murph weer ziet, lijkt alleen zij hem te herkennen. Dit zou kunnen aanduiden hij niet echt fysiek aanwezig is, maar 'daar' is om haar naar het hiernamaals te begeleiden, wat past binnen de theorie dat hij al die tijd al dood was.


Deze theorie geeft een nieuwe draai aan de film en biedt een interessant perspectief op Coopers reis. Of het waar is of niet, het toont de diepgang en complexiteit van Interstellar en blijft fans uitdagen om de film steeds opnieuw te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair