Zwaar bekritiseerde film wordt nu erg goed bekeken op Netflix: "cinematografische blunder"

Zwaar bekritiseerde film wordt nu erg goed bekeken op Netflix: "cinematografische blunder"

De animatiefilm The Emoji Movie staat in de Netflix Top 10. Genoeg fans dus.

Een film als The Emoji Movie alias De Emoji Film is uiteraard niet bedoeld voor een publiek dat op een kwalitatief hoogstaande film zit te wachten. Maar het resultaat was dusdanig zwak, dat er heel wat commentaar volgde na de release in de zomer van 2017.

The Emoji Movie van Sony Pictures Animation en regisseur Tony Leondis (Igor) wordt door Netflix omschreven met woorden als "fantasierijk, meeslepend" en "kids". In de Engelstalige versie hoor je de stemmen van onder andere T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Jennifer Coolidge, Christina Aguilera, Sofía Vergara en Patrick Stewart.

Bedenkelijk ontvangen
Met een Rotten Tomatoes-score van slechts 6 procent mag duidelijk zijn dat het merendeel van de recensenten de film geen warm hart toedragen. Het publiek is niet veel positiever, gezien de 36 procent Audience Score en de 3,4 op IMDb.

"Droom ik of heb ik zojuist een van de meest gedurfde Amerikaanse mainstreamfilms in tijden gezien?" schrijft Jake Wilson van The Age. Hij was de enige 'Top Critic' op Rotten Tomatoes die een positieve recensie gaf aan The Emoji Movie. Jason Best van What's On TV noemde de film later een "cinematografische blunder".

Nu op Netflix
Uiteraard is The Emoji Movie vooral een kinderfilm en wie weet zijn zij positiever. Als jij (met je kinderen) de film een kans wil geven, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis volgens Netflix: In Textopolis, waar verwacht wordt dat emoji's slechts één emotie laten zien, vormen Gene's vele gezichtsuitdrukkingen een probleem. Zijn oplossing? 'Normaal' worden.

Ook interessant
Grote nieuwe Netflix-film staat in één klap bovenaan de Netflix Top 10
De Netflix Original A Family Affair heeft na zijn debuut gelijk een grote slag geslagen. De romantische komedie met grote sterren staat namelijk direct op de eerste plaats in de Netflix Top 10. Lees verder...

NieuwsFilm

meest populair