Al Pacino weigerde deze steengoede misdaadthriller waardoor Denzel Washington de ster werd

Al Pacino weigerde deze steengoede misdaadthriller waardoor Denzel Washington de ster werd

De regisseur had echter vanaf het begin al een voorkeur voor Washington...

In 1999 verscheen de misdaadthriller The Bone Collector over politieagente Amelia Donaghy die samenwerkt met de verlamde forensisch expert Lincoln Rhyme om een moordenaar op te sporen.

Rond de eeuwwisseling waren Angelina Jolie en Denzel Washington twee van de meest gewilde sterren in Hollywood en regisseur Phillip Noyce wilde hen daarom in de hoofdrollen vanwege "hun goede acteerwerk".

Spraakmakende opties
Echter waren zij zeker niet de eerste keuze van de studio. Blijkbaar was Al Pacino aangetrokken, maar hij koos ervoor om te gaan schitteren in Michael Mann's The Insider. Harrison Ford en Sean Connery passeerden de revue, voordat de weg vrij kwam voor Washington als Lincoln Rhyme.

Ook voor die andere hoofdrol van Amelia Donaghy ging de voorkeur uit naar grote namen als bijvoorbeeld Demi Moore en Nicole Kidman, maar Noyce zijn besluit stond vast. Hij wilde Jolie en Washington.

Slimme onderhandelaar
Toen hij zag dat de studio niet overtuigd was, stelde hij als deal voor dat als het budget werd overschreden, hij de kosten met eigen geld zou dekken. Bleef er budget over, was dat voor hem. Het laatste geschiedde.


Benieuwd geworden naar The Bone Collector? Bekijk hem nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair