'A Quiet Place: Day One' overtreft beide voorgangers op openingsdag

'A Quiet Place: Day One' overtreft beide voorgangers op openingsdag

De spin-off van de hoofdfranchise blaast nieuw leven in het zomerseizoen...

Michael Sarnoski's eerste deelname aan de A Quiet Place-serie lijkt in de beginfase goed te verlopen. Want de spin-off Day One vestigt nu al een nieuw box office-record van de franchise.

De thriller met Lupita Nyong'o en Joseph Quinn bracht afgelopen donderdag al ruim $5 miljoen op. Dat zou de beste opening van alle drie de delen zijn, sommigen schatten zelfs dat het nog kan oplopen tot $6 mijoen.

Kritisch goed, financieel goed
De box-office cijfers lijken dus te bevestigen wat de eerste positieve reacties al aangaven. De beoordelingen blijven wel iets achter bij de voorgangers, maar die gingen in première in een hele andere mediaomgeving.

Er is misschien één enorme hindernis die A Quiet Place: Day One in de weg staat om de bestaande box-office records van de franchise te verbrijzelen en dat is Inside Out 2 die zo goed als zeker opnieuw op #1 eindigt en dit weekend de miljardengrens gaat passeren.

Hopen op een boost
De beste opening voor de A Quiet Place-serie staat nog steeds op $50 miljoen. De kans dat Day One daar overheen gaat, is waarschijnlijk klein. Een (prima) score van $40 miljoen lijkt realistischer.



NieuwsFilm

meest populair