J.K. Rowling heeft wederom ruzie met 'Harry Potter'-acteur: "Hij maakt deel uit van de gender taliban"

J.K. Rowling heeft wederom ruzie met 'Harry Potter'-acteur: "Hij maakt deel uit van de gender taliban"

De schrijfster van de wereldberoemde boeken is het absoluut niet eens met David Tennant.

Als je een beetje het filmnieuws volgt is het je vast en zeker al opgevallen dat J.K. Rowling meerdere ruzies heeft gehad met diverse Harry Potter-acteurs. Niet iedereen is het altijd eens met haar uitspraken. Nu is de beroemde schrijfster het niet eens met een filmster.

Het gaat hier om acteur David Tennant, die recentelijk een prijs in ontvangst mocht nemen tijdens de Britse LGBT Awards. Tennant is voornamelijk bekend van Doctor Who en zijn rol als Barty Crouch Jr. in Harry Potter and the Goblet of Fire.

Speech
Tijdens zijn speech zei Tennant niet alleen dat hij "enigszins depressief" werd voor het krijgen van een prijs voor het simpelweg erkennen van mensenrechten, hij maakte ook gebruik van de gelegenheid om uit te halen naar Kemi Badenoch, de Britse minister van Vrouwenrechten en Gelijke Kansen.

Zij wil transvrouwen uit bepaalde ruimtes weren, maar daar is Tennant het niet mee eens. Zijn uitspraken kwamen in de ogen van de nodige mensen als bedenkelijk en zelfs tamelijk agressief over. Ook Rowling is er niet van gediend en laat dat weten ook.

Uithaal
De schrijfster stopt haar mening niet onder stoelen of banken en noemt Tennant op haar beurt weer een lid van de 'Gender Taliban', die volgens haar een speciale behandeling krijgt. Ook bekritiseert zij andere uitspraken van Tennant, zoals dat hieronder te zien is.



De ruzie tussen Tennant en Badenoch leidde tot een woordenstrijd op sociale media, waarbij Badenoch Tennant een "rijke, linkse, witte mannelijke beroemdheid" noemde die verblind was door ideologie.

NieuwsFilm

meest populair