Komt er een filmversie van videogame megahit Elden Ring? "Er is interesse"

Komt er een filmversie van videogame megahit Elden Ring? "Er is interesse"

President Hidetaka Miyazaki van FromSoftware overweegt het, maar hij heeft één grote voorwaarde.

Met het succes van films zoals The Super Mario Bros. Movie en Five Nights at Freddy's lijkt het erop dat de zogenoemde 'vloek' die rust op game-adaptaties is doorbroken.

Meer en meer toont Hollywood interesse in de game-industrie als bron voor nieuwe verhalen. En daaronder valt, zo blijkt nu, het immens populaire spel Elden Ring, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot Game of the Year.

Eén voorwaarde
Elden Ring werd gemaakt door het bedrijf FromSoftware, met Hidetaka Miyazaki als president. Volgens Miyazaki is er zeker een kans op een "interpretatie of bewerking van [het spel], bijvoorbeeld een film. (...) Er is interesse," zegt hij.

"Maar," gaat hij verder, "er zou een zeer sterke partner bij moeten komen. We moeten eerst veel vertrouwen opbouwen en tot overeenstemming komen over wat we willen bereiken."

Borderlands
Intussen is de volgende videogame-adaptatie die we dit jaar kunnen verwachten Borderlands, van Eli Roth. Die film bevat een sterrencast met onder anderen Cate Blanchett, Kevin Hart en Ariana Greenblatt. Bekijk hieronder nog eens de trailer.



NieuwsFilm

meest populair