Kevin Costners 'Horizon' scoort nu ineens wel sterk op Rotten Tomatoes

Kevin Costners 'Horizon' scoort nu ineens wel sterk op Rotten Tomatoes

De publieksscore ligt een stuk hoger dan het punt dat filmcritici aan de western geven.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Kevin Costners Horizon. De regisseur/acteur liet weten waarom hij loyale fans heeft. Dat valt ook wel te zien als we kijken naar de Rotten Tomatoes cijfers.

Costner, o.a. bekend van de geliefde Yellowstone-serie, bracht nog niet zo heel erg lang geleden zijn eerste Horizon-film uit. Er zullen nog drie andere delen volgen, maar helaas werd het eerste hoofdstuk niet door iedereen even goed onthaald.

Verschil
Op Rotten Tomatoes ontving Chapter One voornamelijk teleurstellende cijfers van filmcritici. Het punt staat hier dan ook maar op een 42%. De blockbuster draait nu echter eveneens in de bioscopen voor 'het gewone publiek', en zij kunnen er wel van genieten.

De publieksscore ligt namelijk heel wat hoger met zijn 68%. Het lijkt vooralsnog in de ogen van de bioscoopgangers geen meesterwerk te zijn, maar wel een goede opening die smaakt naar meer. Ook het IMDb cijfer mag er zijn met zijn 7,3.

Verhaal
Het verhaal speelt af over een lange periode, namelijk voor en na de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865). De reeks bestrijkt een periode van 15 jaar en richt zich voornamelijk op de uitbreiding en kolonisatie van het Amerikaanse westen.



NieuwsFilm

meest populair