Kevin Costner onthult succesgeheim: "Mijn unieke stijl van filmmaken trekt vele fans aan"

Kevin Costner onthult succesgeheim: "Mijn unieke stijl van filmmaken trekt vele fans aan"

De regisseur zegt films te maken voor mannen, maar geeft vrouwen ook altijd belangrijke rollen.

Kevin Costner is al decennialang een bekende en geliefde acteur en regisseur. Hij staat op dit moment weer volledig in de spotlights vanwege zijn eerste Horizon-film, die de opening is van een vierdelige franchise. Tijdens een recent interview laat hij zich uit over zijn manier van films maken.

De meeste mensen kennen Costner waarschijnlijk als filmster, maar ook heeft hij al vaker achter de camera gestaan. Zo wist hij o.a. hoge ogen te gooien met Dances With Wolves en Open Range. Nu laat hij weten waarom de meeste van zijn films zo aanspreken.

Doel
Zo begint Costner: "Ik maak films voor mannen, dat is gewoon zo. Ik maak echter geen enkele film als ik niet ook beschik over sterke personages die worden gespeeld door vrouwen. Ik denk dat dit altijd al de rode draad in mijn carrière is geweest".

"Ik denk dat dit ook de reden is waarom is trouwe fans heb. Het is mooi om te zien dat een film die je hebt gemaakt zowel mannen als vrouwen naar de bioscoop krijgt". Volgens Costner is zijn western anders opgebouwd dan we gewend zijn.

Belangrijk aandeel
Costner vervolgt: "Er zitten veel vrouwen in 'Horizon'. Zij hebben altijd een grote rol gespeeld in het Westen. Vaak moesten vrouwen, tegen hun wil in, meereizen met hun kinderen. Er werd hun wijsgemaakt dat in het Westen hun dromen zouden uitkomen".


"Helaas pakte dit vaak helemaal verkeerd uit. Er was niks daar, buiten mensen die daar al duizenden jaren leefden. Vrouwen hebben vaak vreselijke dingen meegemaakt in het Westen, maar wisten hun weg te vinden. Toch zien we ze niet vaak voorbij komen in het western genre, maar daar brengt 'Horizon' verandering in".

NieuwsFilm

meest populair