LEGO komt met waanzinnige 18+ 'Star Wars'-set met 1132 steentjes van iconische droid

LEGO komt met waanzinnige 18+ 'Star Wars'-set met 1132 steentjes van iconische droid

Na vele andere iconische Star Wars-figuren krijgen nu ook C-3PO zijn eigen set.

Eerder verschenen er al LEGO-sets van onder andere R2-D2, BD-1 en Droideka en recent zagen we een grote set van Chewbacca in het schap verschijnen. Nu is de iconische C-3PO aan de beurt.

De mensachtige C-3PO - Threepio - is in heel wat Star Wars-films en series te zien, waaronder de negen bioscoopfilms en de series Rogue One, Obi-Wan Kenobi en Ahsoka van Disney+. De rol wordt in de films gespeeld door Anthony Daniels.

LEGO-set
Deze week is de eerste afbeelding verschenen van de 18+ set 75398 C-3PO die bestaat uit 1132 bouwstenen en vanaf 1 augustus verkrijgbaar zal zijn.

De protocoldroid is in de films ontworpen door Anakin Skywalker en is in basis gemaakt om te assisteren bij diplomatieke en sociale taken. Doordat hij meer dan zes miljoen talen spreekt, is C-3PO onmisbaar in intergalactische communicatie in het Star Wars-universum.

Prijzig
Naast de bouwbare C-3PO krijg je bij de set ook een minifiguur van de droid en een informatieplaatje. Voor de 1132 steenen geldt een adviesprijs van bijna 150 piek.


Alle films en series van Star Wars vind je uiteraard op Disney+.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

DE GAVE LEGO-SET VAN OPTIMUS PRIME KRIJGT OP 1 JULI DE ULTIEME SIDE-KICK
Dit jaar bestaat de animatieserie Transformers 40 jaar en dat werd al gevierd met de bioscoopspecial Transformers: 40th Anniversary Event. Later dit jaar verschijnt ook nog de animatiefilm Transformers One. LEGO kwam recent met een tweede Transformers-set. Lees verder...

NieuwsFilm

meest populair