De gave LEGO-set van Optimus Prime krijgt op 1 juli de ultieme side-kick

De gave LEGO-set van Optimus Prime krijgt op 1 juli de ultieme side-kick

Na Optimus Prime komt er nu ook een LEGO-set van zijn kameraad Bumblebee.

Dit jaar bestaat de animatieserie Transformers 40 jaar en dat werd al gevierd met de bioscoopspecial Transformers: 40th Anniversary Event. Later dit jaar verschijnt ook nog de animatiefilm Transformers One. LEGO kwam recent met een tweede Transformers-set.

Midden 2022 kwam LEGO al met zijn eerste 18+ LEGO-set van Optimus Prime. Deze set bestaat uit 1508 onderdelen en als je de Autobot-leider hebt gebouwd is deze ook nog eens te transformeren naar de bekende rode en blauwe vrachtwagen, een Freightliner FL86. Overigens zonder de oplegger.

Side-kick
Net als in de moderne films van Michael Bay is Bumblebee een van de trouwste kameraden van Optimus Prime. De gele Bumblebee is nu ook beschikbaar in een LEGO-set. Vanaf 1 juli is de set 10338 Bumblebee beschikbaar.

Hoewel Bumblebee fors kleiner is in de animatieserie, bestaat de set alsnog uit 950 bouwstenen. Net als Optimus Prime kan de robot transformeren naar zijn Alt-mode, een gele Volkswagen Kever.

10338
De set is dus vanaf 1 juli verkrijgbaar en bevat naast Bumblebee ook een ionblaster, een jetpack en een informatieplaatje. De set kost bijna negentig piek, slechts de helft van de adviesprijs van zijn baas. Het doet je afvragen of LEGO op den duur met sets komt van Megatron, Soundwave, Grimlock of Starscream.


De animatiefilm Transformers One kun je vanaf 19 september in de Nederlandse bioscopen gaan kijken. De stem van Bumblebee is dan ingesproken door Keegan-Michael Key.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.

NieuwsFilm

meest populair