Hoe zit het eigenlijk met de 'American History X' spin-off 'African History Y'?

Hoe zit het eigenlijk met de 'American History X' spin-off 'African History Y'?

We hebben er al jarenlang niks meer over gehoord en dat is geen goed teken...

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over American History X en de reden waarom regisseur Tony Kaye en hoofdrolspeler Edward Norton ruzie hadden. Toch werd het een groot succes en werd er zelfs gesproken van een spin-off, maar hoe zit het hier nu eigenlijk mee?

American History X kwam in 1998 uit en was een hit. Vele jaren later, in 2020, liet Kaye weten voor een spin-off te willen gaan, genaamd African History Y. Hij had al snel een hoofdrolspeler gevonden in Djimon Hounsou, o.a. bekend van Gladiator en A Quiet Place: Day One.

Radiostilte
De aangekondigde blockbuster leek dus snel vooruitgang te boeken, maar helaas kreeg het project al snel te maken met verschillende uitdagingen, waardoor de toekomst er vandaag de dag onzeker van is.

African History Y was bedoeld om de complexiteit van raciale en etnische conflicten in Afrika te onderzoeken. Het project wilde de historische en moderne gevolgen van kolonialisme, tribal conflicts, en de zoektocht naar nationale identiteit in diverse Afrikaanse landen belichten.

Problemen
Net als American History X zou de film een diepgaand sociaal commentaar leveren, maar deze keer gericht op de Afrikaanse context. Het vinden van financiering was echter moeilijker dan gedacht. Studio's lijken te vrezen dat de film controversieel zou kunnen zijn.


Hoewel het project nog steeds in ontwikkeling lijkt te zijn, zijn er geen officiële bevestigingen van cast, regisseur, of een verwachte releasedatum. Verschillende bronnen suggereren dat het project mogelijk opnieuw wordt geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het de complexe onderwerpen op een eerlijke en respectvolle manier behandelt. Laten we hopen dat het er alsnog van zal komen.

NieuwsFilm

meest populair