De legendarische Robin Williams speelde één van zijn beste rollen in deze vergeten topfilm

De legendarische Robin Williams speelde één van zijn beste rollen in deze vergeten topfilm

In de psychologische thrillerfilm 'One Hour Photo' zie je een heel andere Robin Williams.

Robin Williams was een van de grootste komische acteurs van zijn tijd en stond vooral bekend om zijn fantastische optredens in films zoals Aladdin, Mrs. Doubtfire en Jumanji. Hij heeft ook enkele dramatische rollen gespeeld in projecten zoals Dead Poets Society en Good Will Hunting, waarin hij een warme, beminnelijke mentor was.

Zijn optreden in One Hour Photo uit 2002 daarentegen is echter absoluut huiveringwekkend, waarbij hij volledig de rol van een stalker belichaamt op een manier die veel meer lof verdient. Het is een vergeten topfilm waarin Williams een van zijn beste rollen speelde.

Verhaal
One Hour Photo is een psychologische thrillerfilm geschreven en geregisseerd door Mark Romanek. Naast Williams spelen ook Connie Nielsen, Michael Vartan, Gary Cole en Eriq La Salle mee in de film.

In One Hour Photo volgen we Sy Parrish (Williams), een technicus die werkt in een foto-ontwikkelcentrum. Hij is een eenzame man zonder vrienden en raakt geobsedeerd door de familie Yorkin, in het bijzonder Nina Yorkin en haar jonge zoon Jake, die regelmatig hun foto's laten ontwikkelen.

Jack Nicholson
In een interview zei regisseur Romanek dat hij geïnspireerd was om de film te maken door films uit de jaren 1970 over eenzame mannen, met name Taxi Driver (1976). Hij zei ook dat Jack Nicholson eerst benaderd werd om de hoofdrol te spelen. Nicholson wees de rol af omdat hij vond dat het personage te veel leek op de rol die hij speelde in The Shining.


Uiteindelijk kreeg Williams de rol. Hij bereidde zich voor op de rol door tweeënhalve dag te trainen in een foto-ontwikkelingslab in Zuid-Californië. One Hour Photo ging in première op het Sundance Film Festival van 2002 en ontving positieve recensies van filmcritici, met lof voor Williams' ongebruikelijke rol, waarvoor hij de Saturn Award voor Beste Acteur won.

Kijken?
Wil je Williams zien in One Hour Photo? Je kan de film bekijken op MeJane en je kan het ook huren en kopen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair