Netflix overweegt om helemaal gratis te worden

Netflix overweegt om helemaal gratis te worden

Het duurste abonnement van Netflix is op dit moment 18,99 euro per maand.

Netflix stond de afgelopen jaren flink onder druk door de komst van streamingdiensten als HBO Max en Disney+. De druk van de concurrentie lijkt af te zwakken en ze kunnen ook steeds vaker weer de grote films van de concurrerende studio's aanbieden. Daarnaast hebben ze een zeer lucratief aanbod in abonnementen.

Naast de betaalde abonnementen (Premium: 18,99 euro per maand, Standaard: 13,99 euro per maand, Basic: 8,99 euro per maand) zijn er ook nog de 'extra-lidplek'-abonnementen van 3,99 euro per maand voor meekijkers van buiten het huis(houden).

Goedkoper
In landen als de VS, Duitsland en Frankrijk is er een goedkopere abonnementsvorm. In ruil voor een lager tarief (4,99 euro per maand) krijg je wel reclames te zien tijdens het kijken van films en series. Nu zou Netflix overwegen om met een gratis abonnementsvorm te komen.

Netflix, met 270 miljoen betalende abonnees wereldwijd, heeft tijdens een presentatie aangegeven dat met name de 'Engagement' voor het succes bij streaming zorgt. Ze willen in bepaalde landen kijken hoe zij die 'Betrokkenheid' kunnen vergroten met een gratis abonnement.

Gratis
Netflix zou willen kijken hoe ze het aantal abonnees kunnen verhogen door in bijvoorbeeld Europa en Azië een gratis abonnement aan te bieden, met advertenties. Dit meldt Bloomberg. Ook zou Netflix mogelijk gratis tv-zenders willen starten. Bijvoorbeeld in Duitsland, waar de tv-zenders met - uiteraard - reclame nog altijd bijzonder populair zijn.


Overigens heeft Netflix nog altijd moeite om adverteerders op grote schaal aan zich te binden. De streamingdienst zou wereldwijd zo'n 40 miljoen abonnees hebben met een advertentie-abonnement. In Nederland is dit abonnement niet beschikbaar.

NieuwsFilm

meest populair