Nog altijd is 'Jaws' een monsterhit: Disney+ komt met een film over de Steven Spielberg-klassieker

Nog altijd is 'Jaws' een monsterhit: Disney+ komt met een film over de Steven Spielberg-klassieker

"De roman van Peter Benchley en de film van Steven Spielberg, hebben zowel de populaire literatuur als film gedefinieerd," aldus producenten Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Jaws-film uit 1975 wordt er een documentaire film geproduceerd die zich zal concentreren op de horrorbestseller van Peter Benchley en Steven Spielbergs film.

De regie is in handen van Laurent Bouzereau. Bouzereau schreef eerder het boek 'Spielberg: The First Ten Years', waarin hij met Spielberg sprak over het chaotische verhaal van het maken van Jaws.

Roman en film
Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin zullen samen met regisseur Laurent Bouzereau en Markus Keith van Nedland Media en Ted Duvall van National Geographic de documentaire produceren.

"De roman van Peter Benchley en de film van Steven Spielberg, hebben zowel de populaire literatuur als film gedefinieerd," aldus Frank en Falvey.

Een unieke kans
Naast beeldmateriaal en fotografie uit de archieven van Benchley en Spielberg, zal de film ook kijken naar actuele informatie over haaien en de oceaan.



Frank en Falvey: "Het verleden, heden en toekomstige erfenis van Jaws, gecombineerd met een discussie over haaien en de oceaan is een unieke kans om de verbintenis tussen kunst en wetenschap te verkennen."

Naar verluidt zal de documentaire volgend jaar een zomerrelease krijgen op Disney+ en Hulu.

NieuwsFilm