John Travolta legt uit waarom hij de hoofdrol in 'Forrest Gump' aan zich voorbij liet gaan

John Travolta legt uit waarom hij de hoofdrol in 'Forrest Gump' aan zich voorbij liet gaan

Kiezen tussen dit pareltje en het 'Pulp Fiction'-meesterwerk is absoluut geen makkelijke keuze...

Als je de bekendste film van John Travolta moet opnoemen denk je waarschijnlijk al snel aan Pulp Fiction. Als je dezelfde vraag moet beantwoorden maar dan voor Tom Hanks dan is de kans groot dat Forrest Gump in je opkomt. Toch had het allemaal veel anders kunnen lopen.

Travolta brak al in de jaren zeventig door met hits als Grease en Saturday Night Fever. Vanaf dat moment had de acteur de rollen voor het oprapen, maar na enkele flops gemaakt te hebben ging het ietwat bergafwaarts met zijn carrière.

Nieuwe kans(en)
De acteur stond niet meer echt bekend als een grote naam, toen niemand minder dan regisseur Robert Zemeckis bij hem kwam aankloppen voor Forrest Gump. Wat blijkt, de filmmaker wilde Travolta voor de hoofdrol hebben.

Echter was er net op datzelfde moment een andere geliefde regisseur die Travolta een hoofdrol aanbood in zijn film. Het gaat hier om Quentin Tarantino, die de rol van Vincent Vega in Pulp Fiction ingevuld wilde zien worden door Travolta.

Keuze
Travolta besloot te gaan voor de in zijn ogen grootste uitdaging en tekende voor Pulp Fiction. De blockbuster werd een groot succes en wordt door menig filmfanaat gezien als de magnum opus van Tarantino.


Niet alleen scoort de film enorm sterke punten zoals een 92% op Rotten Tomatoes en een 8,9 op IMDb (waardoor deze op nummer 8 staat in de IMDb-lijst van populairste films aller tijden, net drie plekken boven Forrest Gump), het deed ook de carrière van Travolta wederom volledig opleven.

Ander succes
Zemeckis scoorde echter ook een gigantische hit met Forrest Gump. De hoofdrol werd dus ingevuld door Hanks, die zelfs een Oscar won voor zijn glansrol. In totaal won de blockbuster maar liefst 6 van de felbegeerde gouden beeldjes.


Deze samenwerking smaakte duidelijke naar meer, want Zemeckis en Hanks brengen later dit jaar de veelbelovende Here uit. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair