Prijswinnende Britse en Hongaarse festivalfilms deze week naar Nederlandse zalen

Prijswinnende Britse en Hongaarse festivalfilms deze week naar Nederlandse zalen

Een surrealistische, komische reis en een heftig tienerdrama die je gezien moet hebben in het filmhuis.

Twee gloednieuwe, internationale toptitels komen deze week naar de Nederlandse filmhuizen.

Eén is een surrealistische film Justin Anderson die in première ging op ons eigen IFFR en de ander is een tienerdrama van Gábor Reisz dat in première ging op het prestigieuze Filmfestival van Venetië.

Swimming Home
Wanneer Isabel en haar familie bij hun vakantievilla aankomen, vinden ze Kitti naakt drijvend in het zwembad. Geheel onverwacht nodigt Isabel deze vreemdeling uit om te blijven. Kitti blijkt botanist te zijn en verzamelt giftige planten. Haar aanwezigheid zet de verhouding tussen Isabel en haar man Joe op scherp.


Als de temperatuur stijgt en de spanningen verder oplopen, verandert de zonovergoten vakantie van het gezin in een hachelijk schouwspel waarbij verborgen gevoelens niet langer onderdrukt kunnen blijven.

Explanation for Everything
Het is zomer in Boedapest als Ábel zich moet focussen op zijn eindexamens. Zijn liefde voor beste vriendin Janka houdt hem echter van zijn werk. Janka zelf is enkel bezig met haar onbeantwoorde liefde voor haar getrouwde geschiedenisleraar, die op zijn beurt verwikkeld is in een strijd met Ábels conservatieve vader.


De spanningen van een gepolariseerde samenleving worden onverwachts duidelijk als Ábels eindexamen het middelpunt van een nationaal schandaal wordt.

Swimming Home en Explanation for Everything zijn vanaf 27 juni te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair