Na 30 jaar is dit de dag dat je eindelijk de 'The Crow'-remake in de bioscoop kan kijken

Na 30 jaar is dit de dag dat je eindelijk de 'The Crow'-remake in de bioscoop kan kijken

Deze zomer komt de remake van 'The Crow' uit in de bioscoop.

30 jaar geleden speelde Brandon Lee zijn laatste rol in de film The Crow. Deze superheldenfilm was zijn grote doorbraak maar betekende ook zijn einde, toen hij dodelijk gewond raakte door een nepwapen tijdens het filmen. Nu komt er een remake van deze film die deze zomer uitkomt in de bioscoop.

The Crow is geregisseerd door Rupert Sanders en is gebaseerd op de gelimiteerde stripboekenserie uit 1989 van James O'Barr met dezelfde naam. Het zal het vijfde deel zijn in de filmreeks van The Crow en dient als reboot en remake van de film uit 1994.

Verhaal
De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Bill Skarsgård als Eric Draven alias The Crow, een vermoorde muzikant die wordt opgewekt om wraak te nemen voor de dood van zichzelf en zijn verloofde Shelly, gespeeld door FKA Twigs. Ook Danny Huston en Isabella Wei spelen mee in de film.

Eric en Shelly zijn soulmates en houden zielsveel van elkaar totdat ze bruut vermoord worden wanneer de demonen uit Shelly's duistere verleden hen inhalen. Eric krijgt de kans om zijn ware liefde te redden door zichzelf op te offeren en gaat op pad om meedogenloos wraak te nemen op hun moordenaars door de werelden van de levenden en de doden te doorkruisen om de dingen recht te zetten.

Ingewikkeld productieproces
Er waren plannen om een remake van The Crow te maken sinds 2008, maar er volgde een ingewikkeld productieproces waarbij verschillende regisseurs, scenarioschrijvers en castleden op verschillende punten betrokken waren. Uiteindelijk kwam in 2022 het nieuws dat de remake van The Crow er komt.


Er is al heel wat controverse geweest rond deze film en het is dus de vraag of het een even groot succes zal zijn als de originele film die een cultklassieker is geworden. De andere vervolgfilms die gemaakt werden, slaagden er toen niet in om het succes van de eerste film te evenaren. Het is dus afwachten, maar het ziet er niet zo goed uit, want zelfs Skarsgård heeft uitgehaald naar de film en regisseur van de originele film Alex Proyas is ook teleurgesteld.

In de bioscoop
The Crow was eerst gepland om deze maand uit te komen, maar de releasedatum werd verlegd. De film komt nu binnen twee maanden, op 21 augustus, uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair