'Critici waren veel te hard voor de Netflix-film 'Bright' met Will Smith'

'Critici waren veel te hard voor de Netflix-film 'Bright' met Will Smith'

Netflix' film 'Bright' werd een keiharde flop bij de critici, maar was populair bij kijkers en behaalde hoge kijkcijfers.

David Ayers Bright was de eerste echte grote stap van Netflix in grootschalige filmproducties. Toch zullen niet veel mensen de film met Will Smith en Joel Edgerton echt herinneren, en ook de Rotten Tomatoscore van 26% in 2017 is volgens Edgerton erg onterecht.

De destijds duurste Netflix-film, met een deal van 90 miljoen dollar, was volgens Rotten Tomatoes wel populair bij de kijkers. In de eerste drie dagen na de release zou de film ook nog eens door 11 miljoen kijkers zijn gestreamd. Edgerton (Warrior, Exodus: Gods and Kings) heeft na zeven jaar nog steeds "gevoelens over Bright".

Te streng beoordeeld
Terugkijkend gaat de Australische co-ster in op de slechte recensies, omdat hij een aparte kloof ziet tussen de kritische en publieksreacties op een film: "Vaak is de publieksscore laag, maar vinden critici het geweldig, of andersom."

Hij is kritisch op de harde oordelen van critici, omdat de film de kijkers wel leek aan te spreken: "Netflix' algoritmes zouden dat kunnen bevestigen, aangezien veel mensen het hoog beoordeelden, wat een duidelijke honger naar meer liet zien. Ik denk dat critici er te hard over oordeelden."

Vervolg
Een vervolg op Bright werd overwogen, maar door Will Smiths drukke filmschema en doordat regisseur David Ayer niet wilde terugkeren, bleef het vervolg uit. Het Oscar-incident van Will Smith zorgde ervoor dat Netflix definitief een streep zette door een vervolg.



NieuwsFilm

meest populair