Ian McKellen heeft één voorwaarde bij terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings: The Hunt for Gollum'

Ian McKellen heeft één voorwaarde bij terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings: The Hunt for Gollum'

De 85-jarige acteur heeft een hele logische voorwaarde om terug te (kunnen) keren.

Sir Ian McKellen is afgelopen week 85 jaar oud geworden, maar is nog lang niet klaar met acteren. De geliefde acteur uit de X-Men en Lord of the Rings-franchises staat momenteel zelfs op het toneel als Falstaff in Shakespeare-stuk Player Kings.

Tijdens een gesprek met The Times liet McKellen weten dat hij zich steeds bewuster is van zijn sterfelijkheid en dat hij daarom extra kieskeurig is bij het accepteren van nieuwe rollen.

Laatste rol?
McKellen zei er het volgende over tijdens het interview:

"Als er een script binnenkomt of een aanbod wordt gedaan denk ik: Dit zou wel eens mijn laatste rol kunnen zijn. Dat ga ik niet doen."

Jacht op Gollum
Onlangs werd bekend dat Peter Jackson (als producent) en Andy Serkis (als regisseur) aan de slag gaan met een nieuwe Lord of the Rings-film met de mogelijke titel The Hunt for Gollum.



In die film zou mogelijk een rol voor Gandalf zijn weggelegd. De hamvraag is dan ook: is Ian McKellen bereid om terug te keren?

Goed voorbereid
McKellen liet weten dat er 'rumoer is in Tolkien-land', maar dat er nog geen aanbod, plan of script klaarligt. Maar of hij interesse heeft als dit wel zo is? Aldus McKellen:

"Als ik nog leef, heb ik interesse. Dankzij mijn rol als Falstaff heb ik al lang wit haar. Ook heb ik me al maanden niet geschoren."



The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum moet in 2026 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair