Vanaf deze dag kijk je 'Venom: The Last Dance' in de bioscoop

Vanaf deze dag kijk je 'Venom: The Last Dance' in de bioscoop

'Venom: The Last Dance' komt deze herfst uit in de bioscoop.

De derde Venom-film komt eraan. Eerder deze week kwam de eerste trailer voor Venom: The Last Dance uit. De komst van de derde film in de franchise is al een tijdje bekend, maar het liep heel wat vertragingen op. Eind dit jaar zal je eindelijk Venom: The Last Dance in de bioscoop kunnen zien.

Venom: The Last Dance is een superheldenfilm die het Marvel Comics-personage Venom volgt. Het is het vervolg op Venom (2018) en Venom: Let There Be Carnage (2021) en de vijfde film in Sony's Spider-Man Universe (SSU).

Verhaal
Kelly Marcel, die de vorige twee Venom-films heeft geschreven, heeft ook Venom: The Last Dance geschreven en ze maakt ook haar regiedebuut met deze film. Tom Hardy keert terug in de hoofdrol van Eddie Brock en Venom in de film, naast Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Rhys Ifans, Peggy Lu, Alanna Ubach en Stephen Graham.

In Venom: The Last Dance keert Hardy terug als Venom, een van Marvels grootste en meest complexe personages, voor de laatste film in de trilogie. Eddie en Venom zijn op de vlucht. Achtervolgd door beide werelden en met het net dat zich sluit, worden de twee gedwongen tot een verwoestende beslissing die een einde zal maken aan Venom en Eddie's avontuur.

Andy Serkis
Voordat Marcel werd ingehuurd om de derde film te regisseren, toonde Andy Serkis, die Venom: Let There Be Carnage (2021) regisseerde, interesse om terug te keren voor een nieuwe Venom-film. Hij vond dat er nog veel te verkennen viel met Venom in toekomstige films voordat het personage Spider-Man zou ontmoeten in een toekomstige MCU/SSU crossover-film, waaronder een verdere verkenning van het Ravencroft Institute en andere potentiële schurken die daar worden vastgehouden.


Serkis kon uiteindelijk niet terugkeren vanwege zijn verplichtingen bij de film Animal Farm. Daarom nam Marcel de rol van regisseur voor deze film over. Of er een crossover is met het MCU in deze film is niet bekend, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn. Tom Holland liet alvast weten dat hij had besproken dat hij mogelijk zijn rol als Spider-Man zou hernemen in toekomstige Venom-vervolgen.

In de bioscoop
Venom: The Last Dance komt op 24 oktober uit in de Nederlandse bioscoop. In afwachting kan je de twee andere Venom-films zien, die je kan bekijken op Viaplay en je kan ze ook huren en kopen op onder andere Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm