Na het boek is ook een nieuwe 'Hunger Games'-film aangekondigd: focus op bestaand personage

Na het boek is ook een nieuwe 'Hunger Games'-film aangekondigd: focus op bestaand personage

Een paar uur na de aankondiging van een nieuw 'Hunger Games'-boek werd ook een nieuwe film aangekondigd.

Vanochtend meldden we al dat auteur Suzanne Collins werkt aan een nieuw boek in de Hunger Games-serie. Misschien dacht je al: komt er ook een film? Inmiddels is duidelijk dat Lionsgate van plan is om het boek te verfilmen voor een release in 2026.

Het boek zal de titel Sunrise on the Reaping dragen, en speelt zich af tijdens de vijftigste editie van de Hunger Games. Collins liet zich voor het verhaal inspireren door filosoof David Hume, en zal verkennen hoe mensen met macht propaganda inzetten om de bevolking te manipuleren.

Haymitch
In de 50ste Hunger Games was Haymitch Abernathy de winnaar. In de films werd een oudere versie van dit personage gespeeld door Woody Harrelson. De nieuwe film zal het verhaal van een jonge Haymitch vertellen.

Er wordt op dit moment onderhandeld met Francis Lawrence, de regisseur van de laatste vier hoofdstukken in de Hunger Games-reeks, om deze nieuwe film te gaan regisseren.

Groot succes
The Hunger Games is een van de succesvolste franchises van Lionsgate. De vier films in de serie brachten samen al ruim 3,3 miljard dollar op. Het laatste deel, The Ballad of Songbirds and Snakes, verscheen vorig jaar en was een bescheiden hit.


Het boek Sunrise on the Reaping zal op 18 maart 2025 in Engelssprekende landen verschijnen.

Datum al bekend
De film volgt ruim een jaar later, en wel op 20 november 2026.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair