Dit lijkt de volgende film van 'Dune'-regisseur Denis Villeneuve te worden

Dit lijkt de volgende film van 'Dune'-regisseur Denis Villeneuve te worden

Voordat hij begint met Dune: Messiah wil Villeneuve eerst nog een andere film maken.

Denis Villeneuve heeft al laten ontglippen dat hij Dune Messiah, het derde deel in de franchise, graag zou willen filmen in 2026, maar in de tussentijd wil hij nog een andere film maken.

Maar wat wordt die film? Eric Roth (Killers of the Flower Moon) werd een tijdje terug ingehuurd om een geheim script te schrijven voor Villeneuve over thema's als 'ruimte en tijd' en 'eenzaamheid'.

Rendezvous with Rama
Veel fans speculeerden dat het hier zou gaan over de verfilming van het klassieke scifi-boek Rendezvous with Rama.

Villeneuve's naam is hier al een tijdje aan verbonden, en in het verleden heeft David Fincher jarenlang geprobeerd er een film van te maken.

Fascinerend verhaal
Volgens World of Reel gaat het echter om een ander project. Roth zou namelijk een script hebben geschreven dat gebaseerd is op het korte verhaal I Am Waiting For You van de Koreaanse schrijver Bo-Young Kim.



Dat verhaal speelt zich af in 2080 en gaat over een man die door ruimte en tijd reist om herenigd te worden met zijj verloofde. Door een reeks incidenten raakt hij echter steeds verder van haar verwijderd.

Drukke Denis
De vraag is nu of dit ook echt het volgende project zal worden voor Villeneuve. De populaire regisseur wil namelijk ook een film maken over Cleopatra en het recente boek Nuclear War van Annie Jacobsen verfilmen.



Dune: Part Two is nu te streamen via HBO Max.

NieuwsFilm