Hoe gaat het tegenwoordig met actieheld Tom Berenger uit films als 'Sniper' en 'Platoon'?

Hoe gaat het tegenwoordig met actieheld Tom Berenger uit films als 'Sniper' en 'Platoon'?

Tom Berenger speelt nog steeds in films, maar komt nu vooral op streamingplatforms voor.

Menig actiefilm-liefhebber is wel bekend met acteur Tom Berenger. De Amerikaanse acteur is onder andere bekend door films als Sniper en Platoon. Toch is het al enige jaren stil rondom de acteur, hoe gaat het nu met hem?

Als je een voorliefde hebt voor films uit de jaren '80 dan kom je de naam van Tom Berenger al snel tegen. De acteur speelde veel actierollen, maar ook in de benodigde komediefilms zoals Major League. De afgelopen jaren is de acteur enkel sporadisch te zien op het grote witte doek.

Levensloop
Tom Berenger werd geboren als Tom Moore, maar koos een nieuwe achternaam omdat er al een Tom Berenger geregistreerd stond bij een acteursvakbond in de Verenigde Staten. Hoewel de acteur begon met acteren in soap-series, maakte hij al snel de sprong naar bioscoopfilms.

De jaren '80 en '90 van de vorige eeuw waren de hoogtijdagen van de Amerikaanse acteur. Voor zijn rol in Platoon kreeg hij een Golden Globe voor Beste Acteur in een Bijrol en werd hij tevens genomineerd voor een Academy Award in diezelfde categorie.

Bijrollen
Begin van deze eeuw leek Berenger steeds meer bijrollen te krijgen, hoewel niet in de minste films. Zo had hij een bijrol in het succesvolle Training Day en speelde hij de peetvader van Cillian Murphy in Christopher Nolan's Inception.



Hoewel de acteur over de piek van zijn carrière blijkt te zijn, is hij nog steeds druk bezig met acteren en weet hij voor meerdere films nog de hoofdrol te strikken. De laatste grote film waarin hij te zien was blijft toch wel Inception. De meeste films waar de voormalige actieheld momenteel in speelt gaan direct naar streaming

NieuwsFilm

meest populair