George Lucas maakte bijna deze historische oorlogsfilm in plaats van 'Star Wars'

George Lucas maakte bijna deze historische oorlogsfilm in plaats van 'Star Wars'

De regisseur was zelfs de eerste keuze van schrijver John Milius, maar uiteindelijk had hij er geen tijd voor.

De filmgeschiedenis had er bijna helemaal anders uitgezien. Voordat George Lucas de immens populaire Star Wars-films maakte, stond hij eigenlijk gepland om een heel ander project te doen.

Dat project is Apocalypse Now, de oorlogsfilm die uiteindelijk werd geregisseerd door Francis Ford Coppola en werd genomineerd voor 8 Oscars, waaronder die voor beste film.

Eerste keus
Het blijkt dat Lucas zelfs de eerste keuze was van John Milius, de schrijver van de film. Samen met Lucas werkte hij jarenlang aan het verhaal, en ze hadden grootse ideeën over hoe het verfilmd moest worden.

Het idee was namelijk om een zwart-wit documentaire te maken met een laag budget, die dan opgenomen zou worden in de jungles van Vietnam, in het midden van de échte oorlog. De filmmakers waren zelfs al begonnen met het zoeken naar locaties.

Toch niet
Maar uiteindelijk werd Lucas afgeleid door zijn Star Wars-idee en besloot hij om daarom het project te verlaten. Coppola koos ervoor om zijn plaats als regisseur in te nemen en de rest is nu geschiedenis.



NieuwsFilm

meest populair