Geweldige films die keihard faalden aan de box-office: 'Killers of the Flower Moon'

Geweldige films die keihard faalden aan de box-office: 'Killers of the Flower Moon'

Martin Scorsese leverde weer eens een pareltje, maar dat valt niet te zien aan de opbrengst.

Het komt natuurlijk vaker voor dat er niet veel van een film wordt verwacht, maar deze uiteindelijk toch een gigantische box-office hit wordt. Helaas is het tegenovergestelde ook wel eens het geval. In deze categorie hoort ook Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese.

Scorsese heeft al behoorlijk wat iconische films geleverd. Of we het nu hebben over oudere pareltjes als GoodFellas en Raging Bull of recentere meesterwerken als The Departed en The Wolf of Wall Street, de geliefde regisseur levert telkens weer kwaliteit af.

Cijfers
Dat was eigenlijk helemaal niet anders met zijn laatste film, Killers of the Flower Moon. Voor deze eerste keer liet Scorsese zijn twee 'muzen' samen in dezelfde blockbuster spelen. Het gaat hier om Leonardo DiCaprio en Robert de Niro, al steelt Lily Gladstone de show met haar glansrol.

De film scoort dan ook wel heel mooie punten. Op IMDb staat deze bijvoorbeeld op een hele nette 7,6 en op Rotten Tomatoes weer een 93%. Van onze eigen FilmTotaal recensent Arjan Welles kreeg Killers of the Flower Moon weer een 5/5 sterrenrecensie.

Teleurstellend
Allemaal leuk en aardig, maar de box office is toch een ander verhaal. Killers of the Flower Moon is afkomstig van Apple Original Films, maar niet alle blockbusters van de studio scoren even overtuigende cijfers. Denk bijvoorbeeld aan Napoleon en de recente Argylle.


Scorsese's film is echter aanzienlijk beter dan deze twee voorbeelden, maar zijn pareltje bracht in de Verenigde Staten slechts 67 miljoen dollar op. Wereldwijd kwam de teller op 156 miljoen dollar te staan, ver onder het budget van 200 miljoen dollar.

Meningsverschil
In de ogen van sommige filmfanaten is dit helemaal niet verkeerd voor een R-rated film die meer dan drie uur duurt, maar hoe je het ook went of keert, winstgevend was Killers of the Flower Moon allesbehalve.


Apple is natuurlijk een technologiegigant. De nadruk ligt dan ook meer op streaming dan een bioscooprelease, maar als Killers of the Flower Moon zou uitgebracht zijn door een 'traditionele studio', zou het een enorme flop bestempeld worden.

NieuwsFilm

meest populair