Daniel Craig dacht dat zijn James Bond-verhaal al was afgerond: "Dat voelde als een einde"

Daniel Craig dacht dat zijn James Bond-verhaal al was afgerond: "Dat voelde als een einde"

De acteur had er geen probleem mee gehad als 'Spectre' zijn laatste optreden als 007 was.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet terugkeert als James Bond. De acteur was voor een allerlaatste keer te zien als 007 in No Time to Die. Craig dacht echter dat de verhaallijn van zijn wereldberoemde geheim-agent al tijdens een eerdere film tot een eind zou komen.

Craig kroop voor het eerst in de huid van 007 in Casino Royale. In deze blockbuster krijgt Bond een relatie met Vesper Lynd (gespeeld door Eva Green), maar later in het verhaal komt hij erachter dat zij hem heeft verraden.

Gevolg
Lynd probeert dit op het einde van de film nog goed te maken en offert zich op, maar Bond is hier kapot van. Zo zegt Craig tijdens een interview: "Het verraad van Vesper weegt heel erg zwaar. Mijn Bond wordt hierdoor een tamelijk duister iemand, die niet meer snel iemand vertrouwt of in zijn leven toelaat".

In Spectre kwam hier echter verandering in. Bond begint gevoelens te krijgen voor Madelaine Swann (Léa Seydoux) en wordt weer 'menselijker'. Craig had het dan ook niet erg gevonden als zijn reeks hier tot een einde zou zijn gekomen.

Reactie
Zo vervolgt Craig: "In 'Spectre' zien we hoe Bond langzaam maar zeker voor het eerst weer verliefd wordt op iemand anders. Ik dacht toen dat het hierbij zou blijven, want het is toch wel een soort van 'happy end'. Ik vond dit een mooi moment om er een punt achter te zetten".


Uiteindelijk liep het toch allemaal wat anders, maar Craig heeft ook vrede met hoe het definitief tot een eind kwam in No Time to Die: "We konden het verhaal echt volledig afronden. Alle ideeën kwamen samen en het vormde een groot geheel".

NieuwsFilm

meest populair