Disney kiest voor bioscoop: Nieuwe Pixar-film zal maandenlang niet op streaming verschijnen

Disney kiest voor bioscoop: Nieuwe Pixar-film zal maandenlang niet op streaming verschijnen

'Inside Out 2' draait minimaal 100 dagen in bioscopen voordat het op streaming verschijnt.

Kun je niet wachten om de nieuwe Pixar-film Inside Out 2 op je bank te bekijken? Dan zul je toch nog even geduld moeten hebben, want de nieuwe animatiefilm draait een stuk langer op het witte doek.

Pixar-president Jim Morris heeft besloten dat nieuwe films als Inside Out 2 minimaal 100 dagen in de bioscopen te zien zullen zijn. Dit is meer dan het dubbele aantal dagen van de 47 dagen van Lightyear in 2022.

Minder streaming
De baas gaf ook aan dat hij niet blij was met de directe Pixar-filmreleases op Disney+. Zo zegt hij stellig: "Ik hoop dat we geen speelfilms meer op Disney+ zullen uitbrengen."

De eens zo onoverwinnelijke animatiestudio leed een grote tegenslag toen Luca, Soul en Turning Red tijdens de pandemie rechtstreeks naar Disney+ gingen. De eerste post-covid bioscooprelease Lightyear werd bovendien matig ontvangen door critici en publiek.

Inside out spin-off
Morris wil ook een aangepaste focus voor Pixar, namelijk meer series: "Als we meer dingen voor Disney+ doen, zou het een serie moeten zijn, en dat maakt dan een duidelijke scheiding tussen wat we doen voor de bioscopen en wat we doen voor streaming."


Naast de release van de eerste originele Pixar-serie, Win of Lose, komt er ook een Inside Out-spin-offserie aan. De serie, getiteld Dream Productions, staat gepland voor 2025 op Disney+.

Castleden
De cast van Inside Out 2 bestaat uit oude bekenden zoals Amy Poehler. De grote nieuwkomer in de stemmencast is Stranger Things-ster Maya Hawke. De nieuwe Pixar-film is vanaf 17 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.


NieuwsFilm

meest populair