Deze scène in 'Jurassic Park' doet telkens weer je wenkbrauwen fronzen

Deze scène in 'Jurassic Park' doet telkens weer je wenkbrauwen fronzen

Allemaal cool, maar wel een beetje tegenstrijdig met eerdere situaties...

Soms zijn films zó legendarisch, dat je bepaalde foutjes gewoonweg uit liefde door de vingers wilt zien. Jurassic Park uit 1993 blijft natuurlijk een revolutionaire toevoeging aan de industrie.

Niet alleen gaf deze het startschot voor een van de grootste miljardenfranchises aller tijden, ook tilde het computeranimaties voor het eerst naar een hoger niveau en werden dinosaurussen tot leven gewekt op een manier waar mensen vandaag de dag nog steeds met open mond naar kijken.

Ex-Machina
Dat wil niet zeggen dat er geen schoonheidsfoutjes in de blockbuster van Steven Spielberg zitten, maar door het gigantische 'wow'-gevoel dat je constant hebt, vergeet je dit makkelijk. Toch is het einde van het verhaal eigenlijk best ongeloofwaardig als je er langer over nadenkt en er vaker naar kijkt.

Het gaat hier om de scène waarin Sam Neill, Laura Dern, Ariana Richards en Joseph Mazzello in het bezoekerscentrum worden opgejaagd door twee velociraptors. Ze lijken reddeloos verloren als ineens de T-Rex opduikt en met de raptors begint te vechten.

Beetje kritischer zijn
En juist dat ineens maakt het zo merkwaardig, afgezien van de vraag door welke deuropening de kolossale carnivoor zich heeft gewurmd. Want hoe kan het dat niemand de T-Rex hoorde of zag aankomen?

In alle scènes daarvoor worden haar voetstappen tenslotte met veel bombarie in de verte al aangekondigd en begint alles te trillen. Een memorabele climax dus, dat zeker, maar niet helemaal consistent.



NieuwsFilm

meest populair