Viggo Mortensen gebruikt zijn zwaard uit 'Lord of the Rings' in zijn nieuwste film

Viggo Mortensen gebruikt zijn zwaard uit 'Lord of the Rings' in zijn nieuwste film

Hij kruipt weer heel even terug in de huid van Aragorn in zijn eigen western.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Viggo Mortensen, die openstaat om terug te keren als Aragorn voor de nieuwe Lord of the Rings-film The Hunt for Gollum. Waarschijnlijk heeft hij de smaak hier weer voor te pakken gekregen dankzij zijn laatste film.

Mortensen maakte namelijk recentelijk de western The Dead Don't Hurt, waarin hij ook de hoofdrol op zich neemt. Wat wel leuk is om te weten is dat hier misschien wel het meest iconische zwaard van de Lord of the Rings wereld in voorkomt, namelijk Andúril.

Hoe dan
Mortensen liet zich er tijdens een recent interview over uit en over welke scène het hier gaat: "In de film zit een scène met een ridder. We hadden eigenlijk alles: een geweldig paard, het juiste zadel, de goede outfit. Er ontbrak echter nog een ding: een zwaard".

Hoewel er meerdere zwaarden waren, vond Mortensen deze allemaal niet goed genoeg. De acteur beschikt zelf over Andúril, aangezien hij deze heeft gehouden na de opnames van de wereldberoemde trilogie. Hij wilde deze dus gebruiken.

Toestemming
Ondanks dat het zwaard maar heel even in de film langskomt, wist hij dat hij hier wel toestemming voor moest krijgen. Mortensen nam dus contact op met Peter Jackson: "Ik vroeg het aan Peter. Hij zei: "Is het een belangrijk aandeel van de film?" Ik zei: "Nee, je ziet het bijna niet, maar het kan natuurlijk wel iemand opvallen""


"Hij zei dat hij er geen probleem mee had, maar dat ik het wel moest checken met de studio. Ook zij waren heel vriendelijk en vonden het prima". Een goede reden dus voor de Lord of the Rings-fans om The Dead Don't Hurt te kijken om proberen het zwaard te spotten.

NieuwsFilm

meest populair