Lucasfilm-baas komt met opmerkelijk statement: "Vrouwen in 'Star Wars' falen vanwege bepaalde mannelijke fans'

Lucasfilm-baas komt met opmerkelijk statement: "Vrouwen in 'Star Wars' falen vanwege bepaalde mannelijke fans'

Kathleen Kennedy zegt dat de nodige vrouwen bang zijn voor mogelijke kritiek en boze reacties.

Sinds Disney Lucasfilm overkocht kwamen de Star Wars-filmrechten bij 'Het Huis van de Muis' terecht. Er werden dan ook de nodige films en series gemaakt, maar volgens Kathleen Kennedy is dit lang niet altijd even makkelijk, zeker niet voor vrouwen.

De 70-jarige Kennedy werd in 2012 de presidente van Lucasfilm, waar zij het dus al meer dan 10 jaar voor het zeggen heeft. Niet alle projecten werden even goed onthaald, maar Kennedy zegt dat die schuld voor een groot deel ligt bij 'toxische fans'.

Vrouwen
Zo was niet iedereen even blij dat Daisy Ridley de hoofdrol op zich nam in de laatste Star Wars-trilogie. Kelly Marie-Trans Rose Tico moest nog heel wat meer kritiek verduren. Ook in de nieuwste serie, The Acolyte, zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor vrouwen.

Kennedy zegt dat dit veel druk met zich meebrengt: "Als je werkt aan zo'n grote franchise, met de sociale media vandaag en alle verwachtingen, is dat echt wel eng. Ik denk dat de regisseuse van 'Acolyte', Lesly Headland, hier ook wel moeite mee had."

Kritiek
Kennedy vervolgt: "Ik denk dat de nodige vrouwen die het Star Wars-universum komen versterken dit ervaren. We hebben namelijk te maken met een fan base die voornamelijk uit mannen bestaat, en sommigen gaan soms te ver".


"In mijn ogen is het belangrijk dat er in elk verhaal plaats is voor iedereen. Dat is voor mij een makkelijke keuze".

Headland
Ook Headland zelf liet zich erover uit: "Ik ben zelf ook een grote fan en ik weet hoe frustrerend sommige Star Wars-verhalen in het verleden zijn geweest. Dat heb ik zelf ook ervaren, dus ik begrijp het en ik geef om de Star Wars-fans".


"Maar ik wel even iets heel duidelijk maken. Iemand die alleen maar kritiek levert en racistisch of vrouwen-hatend bezig is is in mijn ogen geen echte fan".

NieuwsFilm

meest populair