'Furiosa' volgt 'Mad Max: Fury Road' met indrukwekkende zwart-wit-versie

'Furiosa' volgt 'Mad Max: Fury Road' met indrukwekkende zwart-wit-versie

Regisseur George Miller verkiest de zwart-wit versies boven de originele.

Net als Mad Max: Fury Road, krijgt Furiosa: A Mad Max Saga een zwart-wit versie. Dat bevestigt regisseur George Miller in de Happy Sad Confused Podcast. Volgens de regisseur krijgt de versie de naam The Tinted Black and Chrome Edition.

In Furiosa: A Mad MaxSaga speelt Anya Taylor Joy een jonge Furiosa die door de gestoorde bendeleider Dementus wordt ontvoerd. Furiosa is uit op wraak op de man die haar moeder vermoordde en ook is ze op zoek naar een weg terug naar huis.

Black and Chrome
Mad Max: Fury Road was in 2015 een groots visueel spektakel vol waanzinnige actiescènes en prachtige beelden. In 2017 bracht George Miller de Black and Chrome edition uit, een zwart-wit versie van de film waarin de indrukwekkende visuals nog beter naar voren kwamen.

Miller bevestigt dat hij de zwart-wit versie van Furiosa al klaar heeft: "We hebben die versie al gemaakt. Het is het laatste wat we voor de film hebben gedaan. Ik wil deze versie 'The Tinted Black and Chrome Edition' noemen," vertelt Miller in de podcast.

Zwart-wit is dramatischer
"Ik weet niet waarom, maar wat mij betreft zien de zwart-wit versies er indrukwekkender uit. Niet omdat die versie me meer doet denken aan oude zwart-wit films, het is iets anders. Als ik nu een foto van ons zou maken, zou die er veel dramatischer uitzien in zwart-wit, aldus Miller.



Furiosa: A Mad Max Saga is nu te zien in de bioscoop. Wanneer de Tinted Black and Chrome Edition verschijnt is nog niet bekend.

NieuwsFilm