George Lucas lijkt niet tevreden met alle 'Star Wars'-films en series van Disney

George Lucas lijkt niet tevreden met alle 'Star Wars'-films en series van Disney

De ideeën die Lucas had bedacht worden niet gebruikt door 'Het Huis van de Muis'.

Enkele dagen geleden kwam er al een artikel langs op FilmTotaal over George Lucas. De regisseur liet zich toen uit over zijn collega Martin Scorsese en diens vernietigende uitspraken over Marvel. Nu komt Lucas wederom in het nieuws vanwege zijn reactie over alle Star Wars-films.

Lucas bedacht het hele Star Wars-universum. Hij was dan ook verantwoordelijk voor een groot aantal blockbusters die zich afspelen in 'a galaxy far, far away'. Zijn laatste Star Wars-film stamt echter alweer uit 2005, namelijk Revenge of the Sith. Toen vond hij het welletjes geweest.

Verkoop
In 2012 ging Lucas nog een stapje verder. Hij verkocht toen Lucasfilm aan het Walt Disney Company. Sindsdien liggen de rechten van het Star Wars-universum in de handen van 'Het Huis van de Muis', die de nodige films en series maken.

Lucas werd hier recentelijk naar gevraagd tijdens het Cannes filmfestival en wat hij hiervan denkt. Zo begint de 80-jarige filmproducent: "Toen ik het bedrijf verkocht, bevond ik me op een andere fase in mijn leven. Ik was meer met mijn familie bezig".

Mening
Lucas vervolgt: "Ik was 69 en wist dat ik 10 jaar nodig zou hebben om nieuwe films te maken. Ik dacht bij mezelf: "Dit doe je niet meer op je 79ste. Het is tijd dat iemand anders het stokje overneemt". Ik had enkele ideeën welke kant ze zouden kunnen opgaan, maar deze gingen 'verloren' in het proces".


"Ik was degene die Star Wars heeft bedacht. Ik weet waar het allemaal om gaat. Er wordt niet meer veel gebruikt gemaakt van de originele ideeën, maar dat is hoe het gaat. Als je het doorverkoopt geef je het op".

NieuwsFilm

meest populair