Disney-regisseur vernietigt 'Little Mermaid': "Dierentuindieren hebben meer expressie"

Disney-regisseur vernietigt 'Little Mermaid': "Dierentuindieren hebben meer expressie"

Regisseur John Musker uit kritiek op verhaal en CGI van Disney's 2023-versie van 'The Little Mermaid'.

Dat de live-action remakes van Disney niet bij iedereen in de smaak vallen is bekend. Maar nu komt er ook felle kritiek door een van de makers van het huis van de muis.

De regisseur van de legendarische animatiefilm uit 1989, The Little Mermaid, John Musker, haalt in een interview fel uit naar de adaptatie uit 2023. Hij is vooral kritisch over de onnodige veranderingen in het verhaal en de CGI.

Tekortkomingen
In een gesprek met Variety heeft Musker vooral commentaar op de tekortkomingen van het verhaal en de personages. Zo is hij niet te spreken over Ariels band met haar vader, noch over de beslissing om dierlijke personages als Sebastian en Botje zo realistisch te maken.

Musker zegt: "Ze legden in The Little Mermaid geen nadruk op de vader-dochterrelatie, terwijl dat juist het hart van de film vormde. En de krab - je zou naar levende dieren in een dierentuin kunnen kijken en die hebben nog meer expressie, net als bij 'The Lion King'.'"

Ervaren filmmaker
De 70-jarige John Musker heeft als ervaren animator, schrijver en regisseur wel een aardig film-CV bij Disney opgebouwd. Zo was hij als regisseur ook verantwoordelijk voor de originele Alladin, Hercules en Vaiana.


Toch zal Disney voorlopig nog wel doorgaan met de adaptaties van klassieke verhalen. De live-action behandeling van Lilo & Stitch, Sneeuwwitje en Bambi staan nog op de planning.

NieuwsFilm

meest populair