Acteurs die nooit meer hetzelfde waren na een grote rol: Uma Thurman in 'Kill Bill'

Acteurs die nooit meer hetzelfde waren na een grote rol: Uma Thurman in 'Kill Bill'

De regisseur dwong haar een levensgevaarlijke stunt op te nemen in een krakemikkige auto.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent in de huid kruipt van een personage en daarvoor behoorlijk ver gaat. Hier weet Uma Thurman alles vanaf, want een van haar bekendste rollen liep bijna helemaal verkeerd af.

Er zijn meer dan genoeg regisseurs die graag samenwerken met dezelfde acteur. Denk bijvoorbeeld maar aan Martin Scorsese en Robert de Niro, Tim Burton en Johnny Depp of nog Quentin Tarantino en Thurman. Dit ging echter bijna behoorlijk fout...

Kill Bill-stunt
Na hun zeer succesvolle Pulp Fiction-samenwerking werkten de twee weer samen aan het Kill Bill-tweeluik. Tijdens de opnames van het vervolg moest Thurman een stunt uitvoeren, waarin ze op hoge snelheid door een bos racet in een auto.

De actrice liet weten dit niet te willen doen, aangezien ze zich niet veilig en ervaren genoeg voelde om dit overtuigend te kunnen neerzetten. Tarantino stond er echter op dat zij het zelf deed. Dit had bijna rampzalige gevolgen.

Ongeluk
Thurman, die de auto 'een doodskist op wielen' noemde, moest dus achter het stuur kruipen tegen haar wil in. Ze knalde tegen een boom aan en liep als gevolg hiervan wonden op aan haar knieën en haar nek, iets waar ze vandaag de dag nog steeds last van heeft.


Zo zei de actrice over het ongeluk: "Het stuur zat klem in mijn buik en mijn benen zaten volledig in de verdrukking. Ik herinner me nog goed de pijn en angst die ik voelde; ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lopen''

Ooit nog eens?
Hoewel de twee sterren als gevolg hiervan lang ruzie hebben gehad, erkende Tarantino dat hij een fout heeft begaan en dit niet had moeten doen. Thurman heeft hem inmiddels vergeven en zei er het volgende over.


"We hebben natuurlijk onze ruzies samen gehad. Dat gebeurt nou eenmaal als je met iemand 25 jaar lang samenwerkt. Misschien werken we nog wel eens samen. Ik geef namelijk nog steeds om hem na al die jaren". Bekijk een clip van het ongeluk hier.

NieuwsFilm