Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Een top regisseur, een geweldige cast en een sterk ontvangen film maar toch een box-office misser.

Het komt wel vaker voor dat een film er veelbelovend uitziet en als mogelijke kanshebber voor de Oscars wordt gezien. Soms blijkt dit waar te zijn, andere keren blijkt het juist een grote flop te zijn. Helaas valt de onderstaande film in de laatste categorie.

Het gaat hier om The Last Duel van Ridley Scott. Ondanks het feit dat de wereldberoemde regisseur al behoorlijk wat pareltjes heeft gemaakt zoals Gladiator en Blade Runner, sloeg een van zijn laatste films helaas minder aan.

Verhaal
In 2021 bracht Scott The Last Duel uit, waarvoor hij terugkeert naar het Frankrijk van de 14de eeuw. De ridder Jean de Carrouges komt terug van een militaire expeditie, enkel en alleen om erachter te komen dat zijn vrouw, Marguerite, verkracht is.

Wat het nog allemaal veel erger maakt, is dat het een van zijn oude vrienden was, de schildknaap Jacques le Gris. Aangezien lang niet iedereen het Carrouges koppel gelooft, moet Jean het tegen Jaques opnemen in een duel om de waarheid. Dit is het beroemde Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

Ontvangst
Deze drie hoofdrollen zijn weggelegd voor top acteurs als Matt Damon, Jodie Comer en Adam Driver, maar ook andere grote namen als Ben Affleck, Marton Csokas en Michael McElhatton zijn in de film te zien.


Ook werd The Last Duel prima onthaald. Op IMDb staat deze op een hele nette 7,4 en op Rotten Tomatoes weer op een 85%. Goede scores dus, maar helaas kan niet hetzelfde gezegd worden over de box-office. Wereldwijd bracht de film maar 30 miljoen dollar op tegenover een budget van 100 miljoen dollar.

De redenen
Ondanks het feit dat het om een sterke film gaat, kwam deze uit tijdens de pandemie, iets wat zeker niet hielp. Ook werd er zo goed als nauwelijks reclame gemaakt voor The Last Duel, waardoor veel filmfanaten deze film over het hoofd zagen.


Scott legt de schuld juist weer bij de millennials. De regisseur is van mening dat jongeren enkel en alleen nog interesse hebben in superheldenfilms die ze kunnen bekijken op hun mobieltjes. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair