'John Wick'-acteur: "Deze grote Marvel-rol was voor mij maar toen mocht ik ineens vertrekken"

'John Wick'-acteur: "Deze grote Marvel-rol was voor mij maar toen mocht ik ineens vertrekken"

John Leguizamo moest plaats maken voor Michael Keaton, iets dat hij duidelijk niet erg netjes vindt.

Marvel weet voor elke blockbuster weer de nodige grote namen te strikken, of het nu gaat over een superheldenrol of een schurk. John Leguizamo had eigenlijk ook een bekende villain moeten spelen, maar hier kwam het uiteindelijk toch niet van.

In Spider-Man: Homecoming is niemand minder dan Michael Keaton te zien als Vulture. Volgens Leguizamo, o.a. bekend van John Wick, had deze rol eigenlijk naar hem moeten gaan. De acteur laat zich hier nu over uit.

Reactie
Zo zegt Leguizamo: "Eigenlijk had de rol van Vulture naar mij moeten gaan. Ik heb er met Marvel meerdere gesprekken over gevoerd en alles was eigenlijk al rond. Op het moment dat ik hem zou gaan spelen, werd me verteld dat Michael Keaton de rol op zich wilde nemen"

"Toen werd me gevraagd of ik de rol aan hem kon doorgeven. Ik zei toen: 'Nou, ik denk het... Oké dan'. Ik kreeg toen weer te horen: 'Geen zorgen, we gaan nog zeker met jou werken, daar vinden we nog wel iets op!'. Zo is het gegaan..."

Contract
De acteur, ook te zien in The Menu, vervolgt: "Er was nog geen contract ondertekend, maar we hadden wel een overeenkomst gevonden. Het stond op het punt om te gebeuren. De studiobaas belde mij persoonlijk op om te zeggen dat hij zich schuldig voelde dat ze de rol toch aan Keaton zouden geven".


"Ik dacht bij mezelf, als mijn bijdrage daar niet gewenst is, neem ik niet deel. Als ik me niet gerespecteerd voel of niet welkom ben, ben ik niet van de partij. Ik zou best nog wel een rol à la Riddler willen spelen, maar toen kwamen ze met een kleine rol als een wetenschapper... Daar heb ik voor bedankt".

NieuwsFilm

meest populair