'Grendel': legendarische monsterfilm met Jeff Bridges en Dave Bautista op komst

'Grendel': legendarische monsterfilm met Jeff Bridges en Dave Bautista op komst

Ook Bryan Cranston, Sam Elliott, Thomasin McKenzie en Aidan Turner voegen zich bij de cast.

De Jim Henson Company gaat een Beowulf-verfilming maken. Grendel, vernoemd naar het monster in het episch gedicht, zal geregisseerd worden door Robert D. Krzykowski (The Man Who Killed Hitler and Then the Bigfoot).

Jeff Bridges zal het titelmonster vertolken en Dave Bautista zal de held Beowulf spelen, die tegen het monster strijdt. Het scenario van Krzykowski zelf is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Gardner.

Verhaal
Het project wordt beschreven als het "verhaal van het legendarische monster dat de kern vormt van het epische gedicht van Beowulf, dat naar voren stapt om zijn kant van dit meeslepende verhaal te vertellen."

De film zal gebruik maken van praktische effecten verzorgd door de Jim Henson's Creature Shop. Verdere rollen zijn weggelegd voor Bryan Cranston (koning Hrothgar), Sam Elliott (de draak), Thomasin McKenzie (koningin Wealhtheow) en Aidan Turner (Unferth).

Beowulf
De laatste grote verfilming van het Beowulf-verhaal was de film van Robert Zemeckis uit 2007. Grendel werd daarin gespeeld door Crispin Glover. In de video hieronder kun je zien hoe dat eruitzag.



NieuwsFilm

meest populair