'Shazam'-ster Asher Angel over de enorme teleurstelling van het tweede deel

'Shazam'-ster Asher Angel over de enorme teleurstelling van het tweede deel

Daarnaast praat hij over de kans op een derde film nu het DC Universe opnieuw begint.

Shazam! Fury of the Gods was één van de meest teleurstellende blockbusters van 2023. De reactie van zowel critici als fans was niet bepaald positief te noemen, en de opbrengst in de bioscoop was niet wat Warner Bros. had gehoopt.

Zowel Fury of the Gods als zijn voorganger Shazam! uit 2019 gaan over een jongen (Asher Angel) die in een superheld (Zachary Levi) kan veranderen. Angel heeft zich nu over de reactie op het tweede deel uitgelaten.

Een moeilijk genre
"Kijk, ik denk dat het superheldengenre een heel moeilijk genre is," aldus Angel. "Ik haat het als mensen praten over superheldenmoeheid. Ik geloof niet in dat soort dingen. (...) Als het resoneert, resoneert het. Als dat niet zo is, dan niet."

"Mensen oefenen zoveel druk uit op Marvel en DC dat elke film geweldig moet zijn," zo legt hij uit. "Ik ben gewoon blij dat ik de kans heb gehad om bij die wereld betrokken te zijn. Het was een wensvervulling."

Een derde deel
Angel spreekt ook kort over de plannen voor een derde deel, die nu waarschijnlijk zijn geschrapt omdat het DC Universe volgend jaar opnieuw begint. "We waren altijd van plan om een derde te maken," zo bevestigt hij.


Hij gaat verder: "Maar er komen nieuwe mensen binnen die het overnemen en plannen kunnen veranderen en dingen kunnen verschuiven. Ik denk dat we zullen zien. We zullen zien wat de toekomst brengt."

NieuwsFilm

meest populair