Recensies voor nieuwe 'Planet of the Apes'-film: top of flop?

Recensies voor nieuwe 'Planet of the Apes'-film: top of flop?

'Kingdom for the Planet of the Apes' scoort sterk op de bekende filmwebsite Rotten Tomatoes.

Het is nooit een makkelijke taak, om een geliefde franchise nieuw leven in te blazen. Na de geweldige Planet of the Apes-trilogie met Caesar, krijgen we nu Kingdom of the Planet of the Apes te zien met een nieuwe hoofdrolspeler. De vraag is, is dit een waardige opvolger?

De eerste recensies zijn nu op Rotten Tomatoes te vinden en deze mogen er wel zijn. Kingdom of the Planet of the Apes krijgt namelijk van de filmcritici een hele nette 82% na bijna 150 reviews en is dus 'Certified Fresh'.

Fans
De publieksscore ligt slechts een procent lager. De 'gewone bioscoopgangers' kunnen duidelijk ook van de blockbuster genieten, die dus op een 81% staat na meer dan 100 reviews. Op FilmTotaal kreeg Kingdom van onze eigen Terence Shea weer een 4/5 sterrenrecensie.

De filmcritici zijn het voornamelijk met elkaar eens en zeggen dat het een visueel pareltje is. Ook zijn de nieuwe personages interessant en leuk. Zo wordt er ook gezegd dat het niet de beste Planet of the Apes-film is, maar dat dit zeker een goed vervolg is dat smaakt naar meer.

Verhaal
Deze film speelt zich af enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven.


Terwijl een nieuwe, tirannieke apenleider zijn imperium opbouwt, onderneemt een jonge aap een aangrijpende reis waarbij hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

NieuwsFilm

meest populair