'The Fall Guy' dreigt zeer ondermaats te gaan presteren aan de bioscoopkassa's

'The Fall Guy' dreigt zeer ondermaats te gaan presteren aan de bioscoopkassa's

De recette opent ver beneden de verwachtingen die de industrie op voorhand had...

Met geweldige recensies, veel publiciteit en twee hoofdrolspelers die populairder zijn dan ooit (Ryan Gosling en Emily Blunt), had The Fall Guy de box-office-pré-zomer van 2024 in stijl moeten aftrappen.

In Hollywood werd een opening van ruim $40 miljoen dollar verwacht, maar zoals het er nu naar uitziet volgens 'Deadline', gaat de actiecomedy van David Leitch nog niet eens de $30 miljoen dollar halen.

De tijden veranderen
Dat is natuurlijk een hele slechte opening voor een blockbuster met een megabudget en het lijkt tevens te bewijzen dat echte grote filmsterren, die ooit vanzelfsprekend publiek trokken, haast niet meer bestaan.

Vroeger wist je met iemand als Schwarzenegger, Stallone, Eastwood, Willis, Basinger, Hanks, Ford, Washington, Cage, Bullock, Pacino, De Niro, Travolta, Douglas, Stone, Hopkins, Depp, Gibson, Cruise, Roberts of anderen dat je project bij voorbaat al redelijk uit de kosten zou komen. Maar is er tegenwoordig nog één naam die kan garanderen dat een film gaat scoren?

Mogelijke oorzaken
Een groot deel heeft natuurlijk ook te maken met het groeiende gevaar van streaming waardoor de releasevensters kleiner worden. Want waarom zou je 15 euro uitgeven aan een bioscoopkaartje als je een titel na amper 6 weken al thuis kan bekijken?

Dus hoe graag Gosling ook een vervolg ziet zitten, het is een onheilspellend begin en eigenlijk heeft alleen Deadpool & Wolverine de voorzichtige zekerheid in zich om een hit te gaan worden.



NieuwsFilm

meest populair