'Mufasa: The Lion King' verandert het hele achtergondverhaal van Scar

'Mufasa: The Lion King' verandert het hele achtergondverhaal van Scar

En dit zou geen opschudding moeten veroorzaken, want hij heeft verschillende gehad...

In Disney's animatie- en live actionversie van The Lion King vermoordde de verraderlijke Scar zijn oudere broer koning Mufasa en eigende zich vervolgens de troon toe om uiteindelijk omver geworpen te worden door Mufasa's zoon en rechtmatige opvolger Simba.

Een boek uit 1994, The Lion King: A Tale of Two Brothers, onthulde dat Scar ooit Taka was, de tweede geboren zoon van Leeuwenkoning Ahadi en Koningin Uru. Hij was wrokkig en spande samen met zijn hyena-bende, het trio Shenzi, Banzai en Ed, om het dierenrijk het vertrouwen in hun heerser te laten verliezen en Mufasa te verdringen om zo als eerste in de rij voor de troon te komen.

Meerdere historiën
Taka smeedde een plan om zijn rivaal te laten doden in gevecht met de Kaapse buffel Boma te orkestreren, alleen wanneer diens kudde Taka aanvalt in een wilde stormloop, redt Mufasa zijn broer.

Ahadi scheldt Taka uit na de aanval waarbij hij littekens achterliet door buffelhoorns. Taka nam de naam Scar als herinnering aan en zei onheilspellend: "Ik zal niet vergeten wat er vandaag is gebeurd".

De animatieserie The Lion Guard vertelde echter een ander achtergrondverhaal. In die versie van de gebeurtenissen werd Scar vernoemd naar zijn voorvader Askari en kreeg hij van Mufasa de bijnaam "Scar", nadat het gif van een cobra littekens op zijn oog had achtergelaten.

De animatieserie onthulde dat de tweede geboren zoon wordt belast met het verdedigen van de Pride Lands als leider van de 'Lion Guard' en dat ze de 'Roar of the Elders' hebben: een oude macht die van Scar werd ontdaan na zijn eerste mislukte staatsgreep tegen Mufasa.

Vanaf december in de bioscoop
Het aankomende Mufasa: The Lion King zal weer een ander achtergrondverhaal vertellen. Zo wordt Scar/Taka (stem ingesproken door Kelvin Harrison Jr.) omschreven als 'erfgenaam van een koninklijke bloedlijn en een leeuwenprins met een mooie toekomst' die sympathiek staat tegenover de weeswelp Mufasa (Aaron Pierre) en hem in zijn familie opneemt als broer. Hier zijn de twee dus geen bloedverwanten.



NieuwsFilm

meest populair