Wat weten we eigenlijk al over de live-action 'Bambi'-film van Disney?

Wat weten we eigenlijk al over de live-action 'Bambi'-film van Disney?

Disney werkt aan een live-action remake van de klassieker Bambi, maar er zijn nog weinig updates bekend.

In 2020 werd bekend dat Disney een live-action remake ging maken van de klassieker Bambi. Er zijn sindsdien niet veel updates gekomen omtrent de herinterpretatie van de Disney-klassieker. Hoe staat het er eigenlijk voor?

Disney is al meerdere jaren bezig met het produceren van verschillende live-action remakes van bekende klassiekers. Denk bijvoorbeeld aan The Lion King, Aladdin en het recente The Little Mermaid.

Bambi
In de zomer van 2020 werd er bekend gemaakt dat één van Disney's volgende projecten een remake van Bambi betreft. De originele tekenfilm uit 1942 wordt beschouwt als een ware klassieker en is berucht om de meedogenloze scène waarin Bambi's moeder komt te overlijden

Gezien de originele film uit 1942 uitkwam tijdens de Tweede Wereld Oorlog, kreeg het Nederlandse publiek de film pas voor het eerst in 1947 te zien. In totaal kreeg de animatiefilm maar liefst zes re-releases, en is het tot op de dag van vandaag een van de populairste Disney-films ooit gemaakt.

Live Action Remake
In 2020 werd bekend gemaakt dat de live-action remake van Bambi zou komen. Er werden twee scenarioschrijvers op het project gezet en Women Talking-regisseur Sarah Polley zou plaatsnemen in de regiestoel.



Wegens onrust achter de schermen bij Disney, blijkt nu dat Polley het project heeft verlaten. Ook Sean Bailey, President van Walt Disney Motion Picture Studios en de kracht achter Disney's live-action remakes, heeft het 'Huis van de Muis' verlaten.

Herorganisatie
Als gevolg van de interne herstructurering bij Disney, kunnen een aantal projecten opnieuw op de plank belanden, waaronder de live-action remake van Bambi. Disney heeft namelijk de live-action divisie gefuseerd met 20th Century Studio.



Of de nieuwe Bambi ooit het licht zal zien zal de tijd doen blijken. Walt Disney heeft meerdere live-action remakes op de planning staan. Als die films goed aanslaan bij het grote publiek is de kans groot dat de herinterpretatie van de tekenfilm op zijn tijd ook nog gemaakt wordt.

NieuwsFilm

meest populair