Deze 'Saw'-achtige horror-reeks verdient een derde film: 'The Collector'

Deze 'Saw'-achtige horror-reeks verdient een derde film: 'The Collector'

'The Collector' was bedoeld als een trilogie, maar de derde film kwam er nooit.

De horror-filmreeks Saw is intussen al aan zijn tiende film en er komt een elfde die volgend jaar uitkomt. In 2009 kwam de horrorfilm The Collector uit, geschreven door Patrick Melton en Marcus Dunstan met Dunstan die het regisseerde. Zij zijn de schrijvers van een aantal Saw-films. In 2012 kreeg de film een vervolg met The Collection en er stond een derde film, getiteld The Collected, gepland, maar daar is nooit iets van gekomen.

Het oorspronkelijke scenario van The Collector, getiteld The Midnight Man, werd op een gegeven moment aangeboden als een spin-off prequel van de Saw-franchise als een oorsprongsverhaal voor de schurk John Kramer / Jigsaw, maar de producenten waren tegen het idee en verwierpen het, wat leidde tot het herschrijven van het scenario naar een origineel verhaal.

Verhaal
The Collector en The Collection zijn net als de Saw-films duistere horrorfilms die niet ver verwijderd lijken van het onconventionele merk van Jigsaw, namelijk boobytraps. Deze films hebben een superschurk-achtige seriemoordenaar en draaien creatief de rollen om van hun personages.

In The Collector spelen Josh Stewart, Michael Reilly Burke, Andrea Roth, Juan Fernandez, Karley Scott Collins, Madeline Zima en Robert Wisdom de hoofdrollen. De film volgt Arkin (Stewart), een klusjesman en ex-gedetineerde die, om een schuld af te betalen, besluit om het landhuis van zijn nieuwe werkgevers te beroven, maar hij ontdekt dat iemand met veel sinisterdere bedoelingen al is ingebroken. Arkin moet nu proberen te overleven en de familie te redden die hij kwam beroven.

Vervolg
In 2012 kwam het vervolg The Collection met Stewart die terug was als Arkin en Dunstan als de regisseur en Melton als de schrijver. In deze film volgen we een jonge vrouw (Emma Fitzpatrick) die wordt gevangengenomen door de moordernaar genaamd The Collector. De vader van het meisje huurt een groep huurlingen in om zijn dochter terug te halen. Het team stelt Arkin aan, de enige die ooit uit het hol van de Collector is ontsnapt, om hen naar binnen te begeleiden en de moordenaar uit te schakelen.


Net voor de release van The Collection bevestigden de bedenkers van de films, Dunstan en Melton, dat er een vervolgfilm in ontwikkeling was onder de titel The Collected. Maar de jaren vlogen voorbij en er kwam geen nieuws meer over deze derde film totdat Stewart in 2019 tweette dat er een ander vervolg zou komen. Dat jaar werd de film ook echt gefilmd, maar na acht dagen filmen werd de productie onverwacht stopgezet. De cast verwachtte dat de productie weer zou worden hervat, maar dat gebeurde niet.

Nog steeds van plan
In april 2021 gaven Dunstan en Melton toe dat de derde film misschien niet zou gebeuren vanwege creatieve desinteresse van producenten en veel van de rekwisieten die gestolen waren. Dunstan verklaarde in een interview op 6 juni 2022 dat hij nog steeds van plan is om het project af te maken en dat de productie nog niet geannuleerd is. Er is dus nog altijd een kans dat de derde film er komt.


In afwachting dat er misschien een derde film komt, kan je kijken naar de twee andere films die wel zijn uitgebracht. The Collector is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel kopen en huren op onder andere Apple/iTunes. The Collection is daar ook vinden, net als op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair